GYAKORI KÉRDÉSEK

Külföldön is bekapcsolhatom a Travel&Surf díjcsomagokat?

Igen, a Travel & Surf EU S, EU M, EU L  és a Travel & Surf World adat-díjcsomagokat külföldön is megrendelheted.

Telekom alkalmazással:
A díjmentes alkalmazás letöltése után az érintett előfizetés kiválasztása után, a "+" ikon megérintésével, majd a "Bekapcsolható roaming-szolgáltatások" menüpontban aktiválhatod a díjcsomagot.

Töltsd le az alkalmazást:

- az App Store-ból (iPhone-ra és iPad-re) vagy

- a Google Play-ből (androidos telefonra és tabletre).


Online:
Ha be van kapcsolva a telefonodon az adatroaming szolgáltatás, akkor külföldön a www.telekom.hu/adatroaming oldalon kiválaszthatod és megrendelheted a számodra legmegfelelőbb roaming adat-díjcsomagot. Fontos, hogy ismerd az előfizetésedhez tartozó jelszavadat!

SMS-ben:

Küldd el SMS-ben a kiválasztott csomag kódját (pl. +WORLD, +EUS, +EUM, +EUL) belföldön a 1414, külföldön +36 30 3444 888-as számra. Roaming helyzetben az SMS küldése díjköteles, erről bővebb információt az ország kiválasztása után honlapunkon olvashatsz.

A Travel&Surf World csomagot a Föld több, mint 100 országában, míg a Travel&Surf EU S, EU M és EU L tarifákat az Európai Unióban, az Európai Unió külbirtokain, továbbá Andorrában, Lichtensteinben, Izlandon és Norvégiában veheted igénybe.

Fontos információ! A Travel & Surf csomagok az érvényességi idejük alatt 100 % kedvezményt biztosítanak a hanghívásokra vonatkozó EU roaming többletdíjból az indított és fogadott hívások tekintetében EU roaming helyzetben.
Azonban, a Travel & Surf World csomag esetében az EU roaming többletdíj-kedvezmény csak az EU Díjzónára vonatkozik! Az EU Díjzónán kívüli országokban a hívásindítás és fogadás díja a mindenkori roaming díjszabásnak megfelelően alakul, melyről ide kattintva olvashatsz bővebben.

A Telekom ügyfelei számára külföldön partnereink biztosítják a 4G adatroaming szolgáltatást.
Továbbá a Telekom szerződött partnereink hazánkba látogató ügyfelei, arra alkalmas készülékkel, SIM-kártyával és szolgáltatással Magyarországon rá tudnak kapcsolódni a Telekom 4G hálózatára. A határainkon túli Wi-Fi lehetőségekről a helyi szolgáltatóknál érdeklődhetsz.


Hogyan kérdezheted le roaming adategyenleged?

Aktuális roaming adategyenlegedet díjmentesen kérdezheted le a Telekom alkalmazásban, az online önkiszolgáló felületünkön, illetve a külföldről ingyenesen hívható +36 30 3440970-es EU roaming tarifa információs telefonszámon. Fontos, hogy a hívást arról a telefonszámról indítsd, melyhez le szeretnéd kérdezni a roaming adategyenleged.


Fontos! Ha külföldön iPhone készülékeddel szeretnél adatot forgalmazni, kérjük, ügyelj arra, hogy a Beállítások közötti EU Internet opciót roaming helyzetben NEM szabad bekapcsolnod.

Amennyiben telefonod használatához további segítségre van szükséged, ide kattintva elérheted azokat a leggyakoribb általános beállításokat, amelyeket animált lépésekkel és videókkal teszünk még könnyebben áttekinthetővé.

Utoljára frissítve: 2020. június 19.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!