2023. március 1-től inflációkövető díjkorrekciót hajtunk végre. Tudj meg többet a részletekről!
2023. március 1-től inflációkövető díjkorrekciót hajtunk végre. Tudj meg többet a részletekről!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan törölhetem le a mobiltelefonom tartalmát biztonságosan?

A mobiltelefonodon tárolt személyes és üzleti adataid veszélybe kerülhetnek szervizbe adás, kölcsönzés, elajándékozás során, vagy ha más személy rendszeres használatába kerül.

A "gyári reset" funkcióval elméletileg minden adat törölhető a telefonról és az esetleg csatlakoztatott memóriakártyáról is, azonban ez adatmaradványokat hagy, és a háttérben ezek az adatok továbbra is léteznek.

A készüléket külső meghajtóként használva egy számítógépről visszanyerhetőek az adatok még a gyári állapot visszaállítás lefutása után is. Csak a teljes tároló kapacitás újraírása eredményezi a korábbi fájlok végső törlését.

Lehetőségek az adataid biztonságos tárolására, törlésére:

  • Android esetében engedélyezd az eszköz titkosítását. Ez eltart egy ideig, cserébe viszont az eszköz titkosítva tárolja adataidat. Itt az adatok törlése után a titkosított adatfoszlányok maradnak fent mindenféle kulcs és egyéb nélkül. Aki ezek egy részét visszaállítja, az sem jut hozzá semmilyen adatodhoz, hiszen csak titkosított, értelmetlen adatfoszlányok jutnak a birtokába.
  • A készülékünk belső tárolójának formázása is megoldás lehet a problémára. Ilyenkor számítógépedhez külső meghajtóként csatlakoztasd az okostelefont és a formatáld. Csatlakoztatás után látni fogod a telefonod a "Sajátgépben", ahol jobb egér gombbal el tudod érni a készüléked tulajdonságait, melyek közül válaszd a formázás lehetőséget. A formázást legalább ötször hajtsd végre, semmiképp sem gyorsformázással!
  • Ingyenesen letölthető speciális szoftverrel is megvalósíthatod a fejlett adattörlést. Ilyenkor a program értelmetlen adatokkal írja felül a tárolókapacitást, amit azonnal le is töröl. Így a korábbi adatokat nem lehet többé rekonstruálni.

Internet szolgáltatásunk, és eszközeink biztonságos használatáról ide kattintva tudhatsz meg többet.

Utoljára frissítve: 2023. január 25.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!