GYAKORI KÉRDÉSEK

Mi a teendő, ha az online vásárolt készülék, vagy tartozék meghibásodott?

Az online vásárolt termékekre is ugyanazok a jótállási feltételek vonatkoznak, mintha a készüléket üzletünkben vásároltad volna.

Ha készüléked rendeltetésszerű használat során meghibásodik, úgy kötelező jótállási időn belül lehetőséged van díjmentes javításra. A jótállási igény a készülék dobozában található vagy a Telekom Fiókba feltöltött jótállási jeggyel vagy a készülék számlájával érvényesíthető közvetlenül a gyártói márkaszervizben vagy Telekom üzletekben. 

A Telekom üzletekben vásárolt készülékekre érvényes kötelező jótállási idő a vásárlástól számított 1, 2 vagy 3 év, amely a készülék eladási árától függ.

A következő készüléktípusoknál a gyártó által vállalt jótállás időtartama +1 év: Alcatel, Blackberry (2015.01.01. előtt értékesített), CAT, Honor, HTC, Huawei, LG, Samsung, Sony.

Az üzleteinkben, vagy az online shopunkban vásárolt termék meghibásodását 3 munkanapon belül Telekom üzleteinkben jelezheted, ahol intézkedünk az eszköz cseréjéről.

A kötelező jótállás időtartama alatt a jótállási igényt közvetlenül a gyártói márkaszervizben vagy Telekom üzleteinkben, a gyártó által vállalt jótállás időtartama alatt pedig kizárólag a gyártó márkaszervizében tudod érvényesíteni (gyártó által vállalt jótállás).

Hibás készülékek leadása javítás céljából:

A gyártónál vagy annak kijelölt hivatalos szervizpartnerénél az eszközt bárki leadhatja, aki be tudja mutatni a jótállási jegyet. Ennek hiányában az IMEI vagy sorozatszámot tartalmazó vásárlási számla szükséges.

A javíttatási folyamat gyártónként eltérő lehet, mely a javítás megrendelésekor biztosított bizonylatok alapján történik, a Telekomtól függetlenül.

Telekom üzleteinkben a készüléket szintén bárki leadhatja, aki fel tudja mutatni a jótállási jegyet, vagy ennek hiányában az IMEI vagy sorozatszámot tartalmazó vásárlási számlát.
A javított készüléket ilyenkor a Magyar Posta Zrt. szállítja ki és adja át előfizetőnknek, vagy annak a meghatalmazott személynek, akinek az adatait a javításba vételkor rögzített jegyzőkönyvön, a házhoz szállítás mezőben (MPL) megadták. Meghatalmazás esetén két tanú aláírásával ellátott, a javított termék átvételére vonatkozó érvényes meghatalmazás kitöltése szükséges.

Ajándék tartozékok:

Ha az online felületen rendelt ajándék kiegészítő tartozék, vagy egyéb nyeremény tartozék hibás, ám nincs rajta sérülés, törés, akkor jótállási/szavatossági igényedet Telekom üzleteinkben szükséges jelezned. A hibás terméket lehetőségeink szerint kicseréljük, vagy a gyártói szervizbe továbbítjuk.

Foglalj időpontot honlapunkon, ahol kiválaszthatod a Hozzád legközelebb eső üzletünket, és akár az első szabad időpontot is lefoglalhatod.

Töltsd le a Telekom alkalmazást és intézd ügyeidet bárhol, bármikor:

- az App Store-ból (iPhone-ra és iPad-re) vagy

- a Google Play-ből (androidos telefonra és tabletre).


Amennyiben rongálódás történt (készüléknél és tartozéknál egyaránt), mely nem rendeltetésszerű használat eredménye, akkor a térítéses javítás a gyártói szervizben lehetséges.

A jótállási jegyet, és a vásárláskor kiállított egyéb dokumentumokat számítógépedről az online felületünkön - jelszavas belépés után -, a Dokumentumok menüben tekintheted meg és töltheted le. Amennyiben e-mail címed megadásával vásároltál az Online Shopban, akkor az erre az e-mail címre létrejött Telekom fiókkal belépve férhetsz hozzá a dokumentumokhoz.

Egyéb:

A jótállási idő pontos időtartamáról és feltételeiről a készülék használati útmutatójában, vagy a gyártó honlapján találod meg a legfontosabb információkat.

Utoljára frissítve: 2023. június 2.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!