Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.
Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mit érdemes tudnom az emelt díjas szolgáltatásokról?

FIGYELEM! Mielőtt bármilyen emelt díjas szolgáltatást igénybe vennél (pl. emelt díjas szám felhívása, emelt díjas számra SMS küldése, feliratkozás SMS-ben kapott tartalmakra azaz fogadott emeltdíjas SMS-ben - hozzáférés vásárlása oldalakhoz, tartalmakhoz, csengőhang letöltés, szoftverek vásárlása stb.), tájékozódj a szolgáltatás igénybevételének pontos feltételeiről, költségeiről, részleteiről, elkerülve ezzel a későbbi esetleges kellemetlenségeket. Az emelt díjas szolgáltatások nyilvántartását ide kattintva érheted el.

Mi az az emelt díjas szolgáltatás?

Az emelt díjas szolgáltatásokkal információs és/vagy szórakoztató jellegű tartalmakat kínáló tartalomszolgáltatók szolgáltatását veheted igénybe, a díjcsomagod szerinti normál díjtól eltérő, annál magasabb, a Díjszabásban az egyes emelt díjas hívószámok meghatározott díj ellenében.

Az emelt díjas szolgáltatások típusai:

 • Eseménydíjas hangszolgáltatás: a számlázás hívásonkénti fix díjon történik, a díj mértéke független a hívás időtartamától.
 • Percdíjas hangszolgáltatás:  a hívások emelt percdíjjal kerülnek kiszámlázásra, a hívás díja függ a hívás időtartamától.
 • Küldött emelt díjas SMS (MOSMS): az emelt díjas hívószámra küldött üzenettel veszed igénybe a szolgáltatást, amelynek árát az SMS elküldésével fizeted meg.
 • Fogadott emelt díjas SMS (MTSMS): az adott szolgáltatásra történt normál díjas SMS-ben elküldött regisztrációt követően a fogadott üzenetekért kell megfizetned az emelt díjat. A fogadott SMS-ekben meghatározott gyakorisággal - tartalmat, információt, egy adott tartalom elérését biztosító linket és az eléréshez szükséges kódot kapsz SMS-ben.
  A Fogadott emelt díjas SMS szolgáltatás igénybevétele a hatályos jogszabályi rendelkezések* értelmében minden új előfizetésen alapbeállításként tiltott állapotban van, mely tiltás feloldását kizárólag azonosítás mellett kérheted, s bármikor lehetőséged van a tiltás újbóli bekapcsolását kérni.
  Arról, hogy az egyes ügyfélszolgálati csatornákon milyen azonosításra van szükség, ide kattintva tájékozódhatsz.

Az emelt díjas hívások esetén a szolgáltatás használatának leggyakoribb területei:

 • szavazás,
 • társkereső szolgáltatások,
 • tanácsadás (pl. informatikai, gyógyászati jelleggel),
 • erotikus szolgáltatások,
 • ezotéria (pl. asztrológia, jóslás, feng-shui).

Az emelt díjas SMS szolgáltatás leggyakoribb területei:

 • szavazás,
 • horoszkóp,
 • hír SMS,
 • klubtagsági díj fizetése,
 • ezotéria (pl. asztrológia, jóslás, feng-shui).

Az emelt díjas szolgáltatáshoz kapcsolódó hívószámok:

Jogszabály* határozza, meg, hogy mely hívószámokon működhet emelt díjas szolgáltatás (tehát legtöbb esetben már a hívószámból felismerheted, hogy annak hívása, az arra történő SMS küldés nem a normál díjon történik, ill. az SMS fogadása díjazott):

Az alábbi rövid számokon:

 • Emelt díjas, díjkorlátos szolgáltatás: 160de, 161def
 • Emelt díjas, díjkorlátmentes szolgáltatás: 164de, 165def
 • Emelt díjas felnőtt szolgáltatás: 168de, 169def   

A 90, 91 előhívóval rendelkező hívószámokon:

 • 90 abc def:  az emelt díjas, díjkorlátmentes és emelt díjas felnőtt szolgáltatást jelölő előhívószám
 • 91 abc def: az emelt díjas, díjkorlátos szolgáltatást jelölő előhívószám
 •  abc def: előfizetői szám 100 000-999 999 között

Honnan tudhatom, hogy melyik hívószámon milyen szolgáltatás érhető el és azt ki nyújtja?

Jogszabály* írja elő az erre vonatkozó nyilvántartás létrehozásának, folyamatos aktualizálásának és előfizetők számára elérhetővé tételének kötelezettségét az elektronikus hírközlési szolgáltató számára, a Telekom honlapján ide kattintva érheted el.

Az emelt díjas szolgáltatások díjazása:

Az egyes emelt díjas szolgáltatások díját az előző pontban szereplő linken elérhető táblázat, továbbá a Telekom Általános Szerződési Feltételeinek Díjszabás mellékletei tartalmazzák, melyeket itt érhetsz el.

Amennyiben kérdésem, panaszom van az emelt díjas szolgáltatással kapcsolatban, hová fordulhatok?

Az emelt díjas szolgáltatások esetében a Telekom kizárólag a tartalomszolgáltató cég szolgáltatásának hírközlési úton történő elérését biztosítja. Amennyiben a szolgáltatás megrendelésével, letiltásával, működésével kapcsolatos a kérdésed, panaszod, úgy a Telekom ügyfélszolgálatához fordulhatsz.
A tartalmat a tartalomszolgáltató közvetlenül biztosítja az Előfizetők számára, a tartalom a Telekom számára nem ismert, azért  a Telekom nem tartozik felelősséggel. Ha a kérdésed, panaszod magával a tartalommal, annak díjával, minőségével, stb. kapcsolatos, - abban az esetben közvetlenül a tartalomszolgáltató ügyfélszolgálatához fordulhatsz, melyek elérhetőségét ide kattintva találod meg.


*A leírásban hivatkozott jogszabályok:

 • az elektronikus hírközlő hálózatok azonosítóival kapcsolatos gazdálkodás rendjéről szóló 2/2011. (IX. 26.) NMHH rendelet
 • az elektronikus hírközlő hálózatok azonosítóinak nemzeti felosztási tervéről szóló 3/2011. (IX. 26.) NMHH rendelet

Utoljára frissítve: 2021. március 17.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!