2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!
2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan alakítsam ki a kábelezést a lakótérben?

A lakótéren, lakáson belül, a távközlési kábel bevezetésének közelében javasoljuk egy szellőzéssel ellátott telekommunikációs szekrény elhelyezését, amelynek mérete minimum 300x250x100 mm. Fontos szempont, hogy a szekrényben elhelyezésre kerülő aktív eszközök (HGW, ONT stb.) számára legyen elérhető a 230 V-os csatlakozás. Erre alkalmas helyek:

  • a bejárati ajtó felett,
  • beépített szekrényben, gardróbban
  • fali fülkében, kamrában, toalettben, stb.

A szekrény elhelyezése 1,8 m feletti magasságban ajánlott, kivitelezése lehet falon kívüli, vagy süllyesztett, nyitott, vagy ajtóval ellátott.

A telekommunikációs szekrényben központilag elhelyezheted:

  • az SAP csatlakozót,
  • a splittert,
  • a home gatewayt,
  • a switchet / routert,
  • és egyéb eszközöket.

Javasoljuk, hogy a kialakításnál 2 x16 mm, vagy 1x 25 mm átmérőjű, (max. 2 törésponttal, vagy kötődoboz közbeiktatásával) a végpontokig menő csöveket (nem gégecső) használj. Így a dobozból a csöveken keresztül rejtve, a ki tudjuk építeni a gyengeáramú végpontokat. A falba süllyesztett kötődobozokat és a védőcsövezést célszerű a villanyszerelési munkákkal egyidejűleg elkészíttetni.

Amennyiben a vezetékezést is elő kívánod készíttetni, abban az esetben - a lakóhelyeden elérhető, és megrendelni kívánt szolgáltatások figyelembevételével - műszaki szakértő kollégáink tudnak pontos felvilágosítást adni. Pl. a hagyományos vezetékes telefonok csatlakozási helyéhez TQKM 1 x 4/0,6, a LAN csatlakozási pontokhoz (pl. IPTV eszközök, PC-k) CAT5e kábel szükséges. A kábeleknek ‒ a csatlakozókhoz történő szabványos bekötés kivitelezése érdekében ‒ megfelelő hosszúsággal kell rendelkezniük.

További részleteket a kapcsolódó kérdésekben találhatsz.

Utoljára frissítve: 2022. július 15.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!