2023. március 1-től inflációkövető díjkorrekciót hajtunk végre. Tudj meg többet a részletekről!
2023. március 1-től inflációkövető díjkorrekciót hajtunk végre. Tudj meg többet a részletekről!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mitől függ az új szoftverek megjelenése?

A szolgáltatók számára testre szabott készülékek szoftvereit a készülékgyártók adják ki a saját ütemezésük szerint. A kiadás ütemezésre Társaságunk nincs befolyással.

Első lépésben az operációs rendszert fejlesztő cég (pl. Google) megküldi az új verziót a készülék gyártójának. Miután a gyártó elvégezte a saját kezelőfelületének - pl. EMUI (Huawei), TouchWiz (Samsung) - megfelelő módosításokat, beállításokat, megküldi Társaságunknak a szoftvert, hogy tesztelhessük a készülékek alapműködését, valamint alkalmazásainkat, szolgáltatásainkat. Mi rövid időn belül ellenőrizzük az új verziót és ha sikerrel zárult a tesztünk,  a készülékgyártója visszajelez az operációs rendszert fejlesztő cégnek, akinek szintén el kell fogadni a gyártók módosításait. Ha sikeres a folyamat, a készülék gyártója publikálja a szoftvert. Emiatt fordulhat elő, hogy a szolgáltatók által forgalmazott készülékekre később lesz elérhető egy-egy új szoftver, mint a független készülékekre.

Apple készülékek esetében kicsit gyorsabb a folyamat, mert szoftver - iOS - fejlesztője megegyezik a hardver gyártójával. 

Szoftverek frissítése:

Az új szoftver megjelenéséről készüléked kijelzőjén jelenik meg az értesítés, a verziófrissítést ekkor te is egyszerűen elvégezheted.

Az operációs rendszerek és alkalmazások frissítéseinek letöltésével a kommunikáció minősége mellett javíthatod az eszközöd és személyes adataid biztonságát.

Utoljára frissítve: 2023. január 31.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!