GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan alakulnak jelenleg az EU roaming díjak?

A 2015/2120 EU rendelettel módosított 531/2012/EU roaming rendeletnek való megfelelés érdekében változtak az EU roaming díjak. Az EU díjzónában történő mobilhívásokról és mobilinternet használatról ide és ide kattintva olvashatsz. Az EU roaming többletdíj nem kerül felszámításra a méltányos használat erejéig.

Ez azt jelenti, hogy az EU-s országokból ingyen telefonálhatok haza és korlátlanul netezhetek?

Ügyfeleink hívásindításkor a belföldi díjcsomagjukban foglalt más mobil irányú hívás díját fizetik meg, más szóval a hálózaton kívüli percdíjakon telefonálnak.

Ha a díjcsomag bennefoglalt percet, SMS-t vagy havi díjban foglalt lebeszélhetőséget tartalmaz, úgy ezek EU roaming helyzetben is felhasználhatók EU-s irányba, valamint magyarországi alapdíjas irányba. Fontos megemlíteni, hogy a hálózaton belüli hívás roaming helyzetben nem érvényesül, tehát ha EU roaming helyzetből hívsz Telekom mobil számot akkor is a más mobil irányú percdíj fizetendő.

A lakossági mobil díjcsomagokba foglalt adatmennyiség az EU területén bárhol teljes egészében felhasználható, kivéve a Net 6 GB, Net 15 GB, Korlátlan Net, Net&Roll, Domino Napi 1 GB csomagokat, amelyekkel csak a díjszabásban meghatározott adatmennyiségig lehet netezni az EU-ban is. Bizonyos belföldi kiegészítő net opciók és kedvezmények (pl. Korlátlan opciók, Domino feltöltési kedvezmény, Diák opció) EU roaming helyzetben nem használhatók.

Kire vonatkozik a szabályozás?

A szabályozásban előírt díjakat az EU-ba utazó havi díjas és Domino feltöltőkártyás, illetve lakossági és üzleti ügyfeleinkre automatikusan érvényesítjük, akik EU roaming szolgáltatásra vonatkozóan nem eltérő díjazást választottak.

Töltsd le a Telekom alkalmazást és kövesd a beszéd és adatforgalmad:

- az App Store-ból (iPhone-ra és iPad-re) vagy

- a Google Play-ből (androidos telefonra és tabletre).


Utoljára frissítve: 2020. szeptember 30.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!