GYAKORI KÉRDÉSEK

Mi az az RCS?

RCS (Rich Communication Services) szolgáltatás a GSMA (Global System for Mobile Communications Association) azonos nevű, RCS szabványa szerint biztosított, internet alapú chat szolgáltatása.

A szolgáltatás segítségével

  • Chat formájában is tudsz üzenetet váltani, elérhető lesz a csoportos chat, képek, file-ok megosztása, lokalizáció megosztása, és emoji és emotikonok küldése;
  • hívás előtt lehetőséged van rövid szöveges chat üzenetet küldeni a hívás tartalmáról/fontosságáról, megoszthatsz képet, lokalizációt, amelyet a hívott fél a hívás pillanatában lát;
  • hívás közben megoszthatsz chat üzeneteket, dokumentumot, vázlatot és lokalizációt.

Az RCS szolgáltatás egyes részfunkciói eltérhetnek egymástól a telefonkészülék típusa és a rajta futó operációs rendszer függvényében.  

Az üzenet begépelésekor láthatod, hogy a fogadó félnél aktív-e az RCS szolgáltatás, azaz az üzenetet SMS/MMS vagy chat formájában küldöd el.

Az RCS képes készülékek felismerik egymást a hálózatban, és folyamatosan ellenőrzik, hogy a kommunikációs partner(ek) eszközén melyek a támogatott RCS szolgáltatások. Például a videomegosztási funkcionalitást a készülék csak akkor ajánlja fel, ha a hívó és a hívott fél egyaránt olyan hálózati környezetben tartózkodik, ahol a videomegosztás technikailag lehetséges.

Utoljára frissítve: 2023. április 11.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!