2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!
2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mit érdemes tudnom a Közösségi oldalak opcióról és a Navigáció szolgáltatásról?

Közösségi oldalak opció:

2020.06.01-jétől változik az opció tartalma, így a továbbiakban nem tartoznak az alábbi tartalmak a szolgáltatásba: LinkedIn, MySpace, Snapchat, Twitter, Tumblr, Badoo, Foursquare, Pinterest, Regram.

2020.06.01-jétől az opcióval az alábbi alkalmazások saját tartalmának* használata böngészővel és a letölthető alkalmazással sem csökkenti az adatmennyiséget belföldön, az EU-ban igen: Facebook, Instagram.

A közösségi oldalak opció féltörthavi számlázású.


Navigáció opció:

2020.06.01-jétől változik az opció tartalma, így a továbbiakban nem tartozik az alábbi tartalom a szolgáltatásba: Applemaps.

2020. 06.01.-jétől az opcióval az alábbi alkalmazások saját tartalmának* használata böngészővel és a letölthető alkalmazással sem csökkenti az adatmennyiséget belföldön, az EU-ban igen: Waze.

A Navigáció opció féltörthavi számlázású.


(A Közösségi oldalak opció és a Navigáció opció 2017. december 1-je után újonnan értékesíthető havi díjas csomag mellé nem igényelhető, mert a szolgáltatások lezárásra kerültek.  Meglévő szolgáltatással rendelkező ügyfeleink továbbra is tudják használni.)

*A díjmentes adatforgalom nem foglalja magában:

  • a beágyazott video- és hangfájlok megjelenítését, lejátszását és letöltését, kimutató linkelt tartalom megnyitását,
  • az alkalmazáson belül bonyolított telefonálást és videotelefonálást,
  • az alkalmazások letöltését és frissítését,
  • a harmadik felek által biztosított alkalmazáson kívüli tartalmakat és funkciókat (pl. regisztráció, alkalmazás-letöltés, frissítés, beágyazott videó stb.). Arra vonatkozóan, hogy a tartalom harmadik fél által biztosított, az alkalmazás figyelmeztethet, de ennek a figyelmeztető funkciónak a működtetése a tartalomszolgáltató saját hatáskörébe, kompetenciájába tartozik.

Fontos tudnod, hogy ha elfogy a Net csomagodban foglalt interneted, akkor az internet semlegességre vonatkozó EU szabályozás értelmében nem tudsz tovább netezni és ez a korlátozás érvényes a tematikus tartalmak használatára is. Tehát a Facebookot, Instagramot és a többi alkalmazást sem fogod tudni használni. Azaz a net nem csak lelassul, hanem már nem használható a következő fordulónapig.

Lényeges, hogy az adatkeretet saját tartalmukkal nem csökkentő alkalmazások működését, a felhasznált adatmennyiséget befolyásolhatják a készülékeden választott beállítások (pl. iPhone készülékek esetén 15.0 szoftver verzió felett az Apple Privát Átjátszó funkció bekapcsolása, stb.), illetve a készüléken alkalmazott, az internethasználatot érintő szoftverek és szolgáltatások is. Az erre vonatkozó információkról a készülékgyártók oldalán valamint a készülékek használati útmutatójából tájékozódhatsz.

Utoljára frissítve: 2022. július 18.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!