Ha be szeretnél lépni az online fiókodba, itt teheted meg!
Ha be szeretnél lépni az online fiókodba, itt teheted meg!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Kik jogosultak a 30 nap ingyen internetre?

A jogosultak körét a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletek módosításáról szóló 105/2021. (III. 5.) Korm. rendelet által módosított, a veszélyhelyzet ideje alatt digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló 501/2020. (XI. 14.) Korm. rendelet határozza meg (az intézményekre vonatkozóan a nemzeti köznevelésről szóló törvény és a szakképzésről szóló törvény fogalomhasználata alapján).

A jogosultság feltételei:

  • a köznevelésben,
  • szakképzésben,
  • nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, a veszélyhelyzettel összhangban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő alap és középfokú iskolával fennálló jogviszony

Jogosult lehet

  • az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője, vagy
  • az a személy, akinek előfizetését a jogosult tanuló vagy törvényes képviselője erre jogosító jogcím alapján használja (pl. főbérlő, ingatlantulajdonos, használat átengedése);
  • az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató erre jogosító jogcím alapján használja.

Nem jogosultak tehát a kedvezményre a felsőoktatásban tanuló diákok és ott tanító pedagógusok/oktatók akkor sem, ha jelenleg digitális oktatásban vesznek részt.

A jogosult lakóhelye, tartózkodási helye vagy szálláshelye szerinti helyek közül egy jogosultság alapján csak egy helyen veheti a szolgáltatást ingyenesen igénybe.

Egy oktatási azonosítóval egyszer lehet igénybe venni a kedvezményt.

Mivel a szolgáltatók a 2021. április hónapjában kibocsátásra kerülő számlában szerepeltetik a kedvezményt, a jogosult a kedvezményt úgy kaphatja meg, ha igényét már korábban regisztrálta, vagy 2021. március 10-26. között regisztrálja a megadott felületen, és szolgáltatása létesített, vagy legkésőbb március 26-ig létesítésre kerül. Amennyiben a létesítés időpontja későbbi, mint március 26., a kedvezményt nem tudjuk érvényesíteni.

A kedvezményhez annak a köznevelési/szakmai képzési jogviszony fennállása feltétele, amely az igénylés alapjául szolgál. Ha ez a jogviszony megszűnik, a jogosultság is megszűnik.

További információkat és igényleadási lehetőséget ide kattintva találsz.

Utoljára frissítve: 2022. szeptember 21.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!