2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!
2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogy jelenik meg a számlán a jóváírás?

Több jóváírást kaptam, mint amennyi a számlán szerepel. Hová tűnt a maradék összeg?

2021. július 28-tól megváltozott a jóváírások kezelése társaságunknál annak részeként, hogy megfeleljünk a Nemzeti Adóhatóság (NAV) számlázással kapcsolatos elvárásainak. Ettől a naptól kezdődően a jóváírások megjelenítése az alábbiak szerint változik:

  • amennyiben a kapott jóváírás nettó összege kevesebb, mint a számla nettó végösszege, abban az esetben a teljes jóváírás szerepelni fog a számlában. 
    (Példa: A számla nettó végösszege 8200 Ft, a kapott jóváírás nettó 5000 Ft. A számla végösszege 3200 Ft-ra csökken. A jóváírás teljes összege szerepel a számlában)
  • amennyiben a kapott jóváírás nettó összege magasabb, mint a számla nettó végösszege, akkor a jóváírásból csak akkora részt érvényesítünk a számlában, amivel a számla nettó végösszege pontosan 0 Ft lesz. A jóváírásból fennmaradó összeget a következő havi számlában ugyanilyen módon érvényesítjük majd.
    (Példa: A számla nettó végösszege 3000 Ft, a kapott jóváírás nettó 6500 Ft. A jóváírásból 3000 Ft-ot a számlában megjelenítünk, így a számla nettó végösszege 0 Ft lesz. 3500 Ft-ot tovább görgetünk a következő havi számlába. Annak a végösszege is 3000 Ft. A jóváírásból megint felhasználunk 3000 Ft-ot, így a számla végösszege 0 Ft lesz. A jóváírásból fennmaradó 500 Ft-ot tovább görgetjük a következő havi számlába és annak a nettó végösszegéből fogjuk levonni.

A fentiekből látható, hogy egy jóváírást több számlában kell érvényesítenünk – szétbontva -, annak érdekében, hogy a számla nettó végösszegét ne haladjuk meg negatív irányba.

Utoljára frissítve: 2022. május 4.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!