Csoportos beszedési megbízás

Mire jó a Csoportos beszedési megbízás?

A Csoportos beszedési megbízás rugalmas és egyszerű megoldás, melynek nagy előnye, hogy nem kell a naptáradat figyelned: mindig időben, a határidők figyelembevételével egyenlítheted ki számláidat. Ehhez mindössze egy alkalommal kell megbízást adnod a Magyar Telekomnak, hogy a bankszámládról havonta levonja az aktuálisan fizetendő összeget, és ezt követően visszavonásig él a beszedési megbízás.

Hogyan igényelhető a Csoportos beszedési megbízás?

A Csoportos beszedési megbízás egy nyomtatvány kitöltésével többféle úton igényelhető. A Csoportos beszedési megbízási nyomtatvány kitöltéséhez szüksége lesz a „Fogyasztó azonosító/Folyószámla szám”-ra, melyet a havi számla első lapján, a baloldalon találsz meg az Előfizető/Vevő cím alatt a „Csoportos beszedési megbízáshoz szükséges azonosítók” címnél a Jogosult/Fogyasztó azonosító sorban

Segítség a Telekom otthoni számlához

A Csoportos beszedési megbízás igényléséhez kétféle nyomtatványunk egyikét szükséges kitölteni. Kérjük, válaszd ki a megfelelő nyomtatványt. A választáshoz segítségedre lehet a „Fogyasztó azonosító/Folyószámla szám”, melyet a fent említett helyen találsz.

 • Kérjük, hogy az „A” nyomtatványt használd abban az esetben, ha jelenleg Telekom otthoni szolgáltatásaidról egy, összevont számlát kapsz (TV, internet, telefon).

Ebben az esetben a számládon található, fent említett Folyószámla száma 9 karakterből áll, a Jogosult azonosítója pedig: A 10773381. Ha megfelelsz ezeknek a feltételeknek, kérjük, hogy az alábbi nyomtatványt töltsd ki:

Csoportos beszedési megbízási nyomtatvány ("A" változat)(PDF, 122,9 kB)

 • Kérjük, hogy a „B” nyomtatványt használd abban az esetben, ha 2008. szeptember 8-át megelőzően a T-Online ügyfele voltál, és Telekom otthoni szolgáltatásaidról nem kapsz összevont számlát (vagy csak internet-szolgáltatásod van nálunk).

Ebben az esetben a számládon található, fent említett Fogyasztó azonosítója 10 karakterből áll (és 95-tel kezdődik), a Jogosult azonosítója pedig A 10773381T002. Ha megfelelsz ezeknek a feltételeknek, kérjük, hogy az alábbi nyomtatványt töltsd ki:

Csoportos beszedési megbízási nyomtatvány ("B" változat)(PDF, 110,1 kB)

A letölthető nyomtatványokon már előre kitöltöttük a jogosult (vagyis a Magyar Telekom Nyrt.) adatait. Neked csak a „Fogyasztó azonosító”-t szükséges beírnod, ami pl. az „A10773381/” után található számsor.

A kitöltött nyomtatványt

 • elviheted számlavezető bankodhoz, ahol kezdeményezheted a csoportos beszedési megbízást, vagy
 • valamely Telekom üzletünkben átadhatod munkatársunknak, és mi eljuttatjuk a bankodhoz,
 • illetve elküldheted nekünk a következő postázási címre:

  Magyar Telekom Nyrt.
  Központi Szolgáltatási Igazgatóság
  Ügyfél folyószámlák osztály
  1117 Budapest, Kaposvár út 5-7.
 • Ez alapján mi kezdeményezzük a csoportos beszedési megbízás elindítását.

Tájékoztatunk, hogy a Csoportos beszedési megbízás intézésére a nyomtatvány beküldését követően kerülhet sor, továbbá felhívjuk figyelmedet, hogy a fizetési mód átállítása kb. 2-3 hetet vesz igénybe. A nyomtatvány alkalmas új Csoportos beszedési megbízás létesítésére, valamint meglévő megbízás megszüntetésére, módosításra, illetve az értékhatár megadására.

Reméljük, sikerül felkeltenünk érdeklődésedet és hamarosan téged is elégedett ügyfeleink között köszönthetünk!