Otthoni szolgáltatások számlamagyarázó

Számlamagyarázó

Kedves Ügyfelünk!

Az otthoni szolgáltatások számláidon való könnyebb eligazodás érdekében összeállítottunk neked egy ismertetőt a számlán szereplő legfontosabb adatokról.
Figyelmedbe ajánljuk, hogy számládat már elektronikusan is befizetheted sorban állás nélkül: weboldalunkon, csoportos beszedési megbízással vagy banki átutalással saját bankodból! Az illusztrációként szolgáló számlaképen az árak és a feltüntetett szolgáltatások tájékoztató jellegűek.

Bízunk benne, hogy Számlamagyarázónkkal segítségedre lehetünk!

Szolgáltató

A számla kibocsátója a Magyar Telekom Nyrt.

Számlaszám

Amennyiben egyszeri átutalással szeretnéd kiegyenlíteni számládat, kérjük, ezt az adatot tüntesd fel a Közlemény rovatban. Ha több számlát utalsz egyszerre, a számlaszámok helyett az Ügyfélszámot add meg.

Előfizető - vevő

Az előfizetői szerződésben szereplő Előfizető - Vevő adatai.

Folyószámlaszám

Csoportos beszedési megbízások esetén kérjük, hogy erre az azonosítószámra hivatkozz.

MT-ügyfélazonosító

A Magyar Telekom Nyrt. 9 számjegyű egyedi ügyfélazonosítója.

Ügyfélszolgálatainkon érdeklődés vagy szolgáltatás megrendelése, illetve weboldalunkon az Otthoni előfizetésem menüpontban történő ügyintézés esetén az MT-ügyfélazonosítóval, valamint az ehhez kapcsolódó egyedi ügyféljelszavaddal azonosíthatod magad.

Ha még nem rendelkezel egyedi, öt számjegyű ügyféljelszóval, az ideiglenes alapjelszavad az MT-ügyfélazonosítód utolsó 5 számjegye. A szolgáltatások igénybevételéhez meg kell változtatnod alapjelszavad. Erre a hálózaton belül díjmentesen hívható 1414-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon, a 06 80 639 200-as zöldszámon, illetve személyesen a Telekom üzletekben van lehetőséged.

Kérjük, jelszavad kezeld bizalmasan!

Fontos, hogy a telefonos és az internetes ügyintézéskor mindig készítsd elő számládat, mert az MT-ügyfélazonosítóra minden esetben szükséged lesz.

A Magenta 1 kedvezmény igénybevételekor, illetve a Magenta 1 csomagok közötti váltás esetén az előfizető időarányos havi díjat fizet és havi egyenlegét is időarányosan kapja meg. Amennyiben a Magenta 1 díjcsomag igénybevételével a szerződésén díjcsomagváltás történt, a korábbi, valamint az új Magenta 1-be bevont díjcsomag részarányos havi díja is megjelenik a számlán.

Beérkezési határidő

A számla ellenértékének eddig az időpontig kell megérkeznie a Szolgáltatóhoz. Kérjük, ved figyelembe, hogy az egyes fizetési módok esetén akár több nap is eltelhet az összeg megérkezéséig, erről bővebb információkat a www.telekom.hu Segítünk menüpontjában találsz.

A megadott határidőn túl történő teljesítés esetén a késedelmes befizetésből eredően késedelmi kamatot számíthatunk fel.

Számlaösszesítő

Az aktuális számla végösszegét mutatja meg (Jelenlegi számla összesen). Az összesítő tételesen tartalmazza a szolgáltatások díját, illetve a jóváírt hűség – és Telekom kedvezményeket.

Egyenleg adatok

Egyenleg az előző számlán: Az adott számlát megelőzően kiállított számlán a Jelenlegi egyenleg sorban szereplő összeg.
Befizetések: Az előző számla kiállítása óta beérkezett összes befizetés összege.
Jelenlegi egyenleg: A folyószámládnak a számla kiállításának napján érvényes egyenlegét mutatja. Amennyiben ez az összeg nagyobb, mint a jelenlegi számla értéke, akkor az egyenleg elmaradást mutat.
Fizetendő összeg: Az itt feltüntetett összeget kell befizetned aktuális havi számlád kiegyenlítéséhez. Amennyiben részletfizetéses konstrukcióban vásároltál eszközt, úgy az itt feltűntetett összeg tartalmazza az aktuális részletfizetés összegét is. A számlakiállítás pillanatában esetlegesen fennálló tartozását itt nem jelenítjük meg.
Lejárt számlatartozás: Amennyiben a számla kiállításának pillanatában lejárt számlatartozásod van, a Lejárt számlatartozás rovatban tüntetjük fel az összeget.

Banki átutalás, csoportos beszedési megbízás

Kérjük, a gyorsabb feldolgozás érdekében a számládon itt feltüntetett azonosítókat használd átutalás és csoportos beszedési megbízás esetén.

Számlázott időszak

A telefonszolgáltatás forgalmi díja esetén az adott számlázási cikluson belüli első és utolsó, valamint a forgalmi irányhoz tartozó (pl. Helyi és Helyközi I. irány) hívás időpontja közötti időszak.

Telefon szolgáltatás díjai

A telefon szolgáltatásra vonatkozó havi és forgalmi díjak, valamint havi- és forgalmi díj kedvezmények. A fekete mezőben a szolgáltatás azonosítója látható.

Előfizetési díjkedvezmények

Az adott díjcsomagra vonatkozó díjkedvezményeket (pl. hűségkedvezményt) mindig a kedvezményezett díjcsomagnál/szolgáltatásnál tüntetjük fel. Itt tájékozódhatsz az adott szolgáltatáshoz tartozó hűségidő lejárati dátumáról is. A Magenta 1 kedvezmények is itt jelennek meg mindhárom otthoni szolgáltatásra külön-külön.

Internet szolgáltatás díjai

Az internet szolgáltatásra vonatkozó előfizetési díj és esetleges előfizetési díj kedvezménye(i) (pl.: Magenta 1- vagy hűségkedvezmény) kerülnek feltüntetésre.

Televízió szolgáltatás díjai

A televízió szolgáltatásra vonatkozó előfizetési díj és esetleges előfizetési díj kedvezménye(i) (pl.: Magenta 1- vagy hűségkedvezmény) kerülnek feltüntetésre. Itt látható az igénybevett díjcsomag havidíja, a választott opciók és kiegészítő csomagok havidíjai, a vevőegység(ek) bérleti díja, valamint a hűségidő, és az opciók díjkedvezményei is.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK

Az Egyéb szolgáltatások alatt találja a szolgáltatásához tartozó egyéb díjakat /korrekciókat, továbbá a díjcsomagjához/díjcsomagjaihoz tartozó Telekom kedvezmény díját. A Telekom kedvezmény a különböző típusú (TV, NET, HANG), már létesített szolgáltatások számától függően biztosít 20%-os (2 szolgáltatás esetén) vagy 25%-os (3 szolgáltatás esetén) kedvezményt, a következő módon: Telekom kedvezmény = [(alapszolgáltatás havidíja) – (alapszolgáltatásra vonatkozó Előfizetési díj kedvezménye(k)] × X%, ahol X = 20% vagy 25%.

Telekom kedvezmény

A Telekom kedvezmény mindig a számla legutolsó pontján jelenik meg, minden korábbi kedvezmény figyelembe vétele után adódik meg. Mindhárom otthoni szolgáltatás havidíjából 25% kedvezményt biztosít.

Áfa összesítő

Itt található a teljes számla áfaköteles számlatételeinek áfakulcsonkénti összesítése.

Mivel technikai okokból külön számlalevélen szerepeltetjük a Magenta 1-be bevont otthoni és mobil szolgáltatásokat, így a mobil számlán az alábbi, Magenta1-hez kapcsolódó tételeket láthatod:

Korlátlan TV és Film opció:

Havidíjas szolgáltatás, mellyel a TVGO szolgáltatás korlátlanul elérhető, anélkül hogy a csomaghoz tartozó adatkeret fogyna.

Magenta 1 TV és film kedvezmény:

A Magenta1 mobil díjcsomaghoz járó kedvezmény, mely a havi Korlátlan TV és film opció szolgáltatásra vonatkozóan 100%-os havidíj kedvezményt ad.