Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat!
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat!

FONTOS VÁLTOZÁSOK 2017. OKTÓBER 20-ÁTÓL

Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény módosítása miatt 2017. október 24-étől több változás is érinti ügyfeleinket. Az alábbiakban tájékoztató jelleggel röviden összefoglaljuk a legfontosabbakat.

A hűségidőt érintő változások

2 éves hűség csak készülékkel együtt választható

  • Az új jogszabályi előírás szerint 2 éves határozott idejű szerződés csak készülékvásárlással együtt köthető.
  • További jogszabályi megkötés, hogy ilyen esetben a szerződés létrejöttéhez legalább egy olyan készüléket kell választani, amely internet-hozzáférésre és audiovizuális médiaszolgáltatás igénybevételére, kép és hang megjelenítésére egyaránt alkalmas.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Lakossági mobil-előfizetés esetén

2 éves hűségidős szerződés csak készülék vásárlása esetén köthető, így ebben az esetben díjcsomag-kombinációtól függően készülékkedvezménnyel vásárolhatsz készüléket. A Telekom szeretné megkönnyíteni a választásodat, ezért mobil-előfizetésed mellé szabadon választhatsz mobiltelefont, televíziót, tabletet vagy akár laptopot is, és nagyobb díjcsomag-kombináció esetén jelentős kedvezményt biztosítunk.

A modemek pl. sajnos nem felelnek meg a fent előírtaknak, emiatt mobilinternet csomaghoz modemet csak úgy vásárolhatsz készülékkedvezménnyel és 2 éves hűséggel, ha a vásárláskor a jogszabálynak megfelelő eszközt is választasz mellé.

A korábban választható havidíj-kedvezmény megújult, és ezentúl 1 éves hűség esetén díjcsomagtól függően változó mértékben veheted igénybe, jellemzően az első 3 hónapban. Pl. egy Mobil XXL és Korlátlan Net díjcsomag-kombináció esetén a Mobil XXL csomag havi díja 3 hónapig 0 Ft lesz.

Lakossági otthoni előfizetés esetén

2 éves előfizetés esetén ezentúl készüléket is vásárolnod kell. A változás miatt újdonságként elérhetővé tettük, hogy otthoni előfizetésed mellé már mobiltelefont is választhass, akár kamatmentes részletre is.

1 éves hűség esetén 3 hónapig szolgáltatástól és csomagtól függő mértékben kedvezményt adunk a havi díjadból.

Több szolgáltatással jobban jársz!

A változások a Telekom kedvezményt nem érintik, azaz két otthoni szolgáltatás megléte esetén 20%, három otthoni szolgáltatás esetén pedig 25% kedvezményt adunk otthoni szolgáltatásaid havi díjából, valamint a melléjük választott mobil díjcsomagok havi díjából is. Szintén elérhető Partnerkártya kedvezményünk is, amely két vagy több Mobil díjcsomagos előfizetés esetén biztosít 20%-os havidíj-kedvezményt meghatározott feltételek szerint.

Havi díj a hűség lejártát követően

A határozott időtartamú szerződés lejáratát követően a havi díj nem emelkedhet, valamint a szolgáltatás tartalma nem változhat.

Készülékek függetlenítése díjmentesen

A határozott időtartamú szerződés lejáratát követően a Magyar Telekom az előfizető kérésére köteles díjmentesen kártyafüggetleníteni a készülékeket, azaz feloldani a SIM lockot.

A Telekom erre olyan megoldást biztosít már október 20-tól, ami a nap 24 órájában rendelkezésedre áll, és amivel a sorban állást is elkerülheted. A függetlenítés igényléséhez elég felhívnod a 1414-es számot, akár havi díjas, akár Dominós vagy. Az automata menüben jelezheted a hálózat-függetlenítésre vonatkozó igényedet, amihez csak a készülék IMEI számát (15 számjegyű egyedi azonosítóját) és egy mobilszámot kell megadnod. Ez utóbbira küldjük meg SMS-ben a típustól függő feloldó kódot és a feloldás menetéről szóló tájékoztató linket. Amennyiben a szükséges adatok rendelkezésre állnak, ezt az SMS-t az igény leadásától számított egy munkanapon belül megkapod.

Szerződés felmondása

A szolgáltatás előfizető oldali felmondása esetén nem lesz 8 napos átfutási idő, a szerződés a felmondással azonnal megszűnik. Fontos, hogy a változás nem érinti az előfizető által vállalt kötelezettségeket, azaz hűségidő és kedvezmény esetén pl. az akciós kedvezmény (havi díj vagy készülék) miatti kötbér megfizetését. Továbbá az ÁSzF jogszabály szerinti egyoldalú módosítása esetén 45 napra nő a felmondásra nyitva álló határidő, valamint a felmondás feltételei is pontosításra kerültek.