Befektetői közlemények

A Westel a világon elsőként teljes körű kereskedelmi MMS szolgáltatást indított

BUDAPEST, 2002. április 18.

A Matáv (NYSE: MTA.N és BSE: MTAV.BU), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy leányvállalata, a Westel 2002. április 18-án a világ GSM szolgáltatói közül elsőként indított el teljes körű kereskedelmi MMS szolgáltatást, így Magyarország vezető mobilszolgáltatójának több mint 2 millió 750 ezer ügyfele arra alkalmas mobiltelefonnal akár színes fényképeket és hangokat is küldhet. Az Ericsson MMS csúcstechnológiájára épülő legújabb üzenetküldési szolgáltatást a Westel valamennyi ügyfele, külön havidíj nélkül, egyszerű regisztrációval veheti igénybe.

Az MMS szolgáltatás indításának magyarországi világpremierje a XXI. század eddigi legjelesebb távközlési mérföldköve, amely a Westel és az Ericsson szakembereinek példamutató és áldozatos munkájának eredménye.mondta Sugár András, a Westel vezérigazgatója

A világszerte népszerű SMS szolgáltatás utódjának tekinthető Westel Mobil MultimédiaŽ, azaz az MMS szolgáltatás az írott szöveg mellett színes képek, digitális fényképek és hangok küldésének lehetőségét is biztosítja és MMS-ben továbbíthatók a készülékhez csatlakoztatható kamerával készített fényképek is. Az üzenetek másik MMS mobilra vagy e-mail címre küldhetők, sőt a Westel speciális weboldalának (www.777sms.hu) egyedülálló MMS szerkesztőjének segítségével MMS készülékkel még nem rendelkezők is küldhetnek multimédiás telefonokra üzenetet.

Világújdonság az is, hogy a Westel az MMS szolgáltatást már az indulás napján Dominós ügyfelei számára is elérhetővé tette. A szolgáltatásnak nincs külön belépési díja és a meglévő SIM kártyákkal vehető igénybe. A havidíj mentes, csak regisztrációt igénylő szolgáltatás díjazása az SMS-hez hasonlóan az üzenet elküldésén alapul. A Westel díjszabása kezdetben háromféle MMS-t különböztet meg, a kis MMS nettó 76 forintba, a közepes 160 forintba, míg a legnagyobb nettó 320 forintba kerül.

Az MMS középtávon a fényképes üzenetek küldésének lehetőségétől, az egyszerű használatnak és az áttekinthető díjszabásnak köszönhetően az SMS-hez hasonló sikert arathat. A gyártók előrejelzése alapján már 2002-ben piacra kerülnek középkategóriás színes kijelzős MMS készülékek is, illetve a Westel olyan technikai megoldást vezet be, amellyel a nem MMS-képes készülékek tulajdonosai is megtekinthetik a nekik címzett MMS-eket. Az év végére a fényképes üzenetek a T-Mobile csoport partnerhálózataiból roaming közben is hazaküldhetőek és fogadhatók lesznek.