Befektetői közlemények

Új vezető a Matáv Lakossági Szolgáltatások Üzletágának élén

2002. augusztus 30.

Christopher Mattheisen vezérigazgató-helyettesként a Matáv Lakossági Szolgáltatások Üzletágának vezetői posztját tölti be.

A 41 éves, gazdasági és pénzügyi végzettségű Christopher Mattheisen tanulmányait a bloomingtoni Indiana Egyetemen és a New York-i Columbia Egyetemen folytatta. Christopher Mattheisen 1990-ben jött Magyarországra, ahol üzleti elemzéssel és stratégiai tervezéssel foglalkozó tanácsadói vállalkozást alapított. 1993-tól a US WEST International marketing vezetőjeként közreműködött a magyar, a lengyel és a cseh mobil szolgáltatók beindításában. 1993 és 1996 között a Westel 900 GSM Mobil Távközlési Rt. marketing és értékesítési igazgatójaként tevékenykedett. 1997-től Londonban a MediaOne mobil távközlési vállalkozásainak kereskedelmi és marketing tevékenységét irányította.

A mostani kinevezését megelőzően Christopher Mattheisen Angliában, a BT Cellnetnél üzleti, kereskedelmi és marketing igazgatóként dolgozott. 2002. szeptember 1-jétől a Matáv Lakossági Szolgáltatások Üzletágának vezetője vezérigazgató-helyettesként.