Befektetői közlemények

Maktel közgyűlési határozat osztalékfizetésről

2003. április 18.

A Matáv (NYSE: MTA.N és BSE: MTAV.BU), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy leányvállalata, a Makedonski Telekomunikacii (MakTel) közgyűlést tartott, s többek között összesen 2,4 milliárd macedón dénár (a 2003. április 17-i 4,08 HUF/MKD árfolyamot használva mintegy 9,8 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott.

A MakTel 2003. április 18-án megtartott közgyűlésén született határozata szerint a vállalat a 2002 évi nyeresége terhére 1,2 milliárd macedón dénár (4,9 milliárd forint) osztalékot fog fizetni. 2002-ben a Macedón Számviteli Szabályok szerint a MakTel nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 1,2 milliárd macedón dénár volt (a MakTel Csoport IFRS szerint konszolidált mérleg szerinti eredménye pedig 6,2 milliárd dénár volt).

A részvényesek további 1,2 milliárd macedón dénár (4,9 milliárd forint) osztalékot fognak kapni az elmúlt években képzett eredménytartalék terhére, amely ezen évek eredményes működésének és erős készpénztermelésének köszönhető.

Az osztalékra jogosult tulajdonosok és részesedésük: Stonebridge Communications AD (51%), A Macedón Köztársaság kormánya (47.12%), és az IFC (1.88%).

A Stonebridge 1,2 milliárd macedón dénár (4,9 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult. A Matáv a jelenlegi tulajdonosi szerkezet szerint a Stonebridge 86.5%-os tulajdonrészével rendelkezik.

A MakTel mint jogi személyiséggel rendelkező vállalat, a MakTel Csoport macedón anyavállalata. A MakTel Csoport Macedónia egyedüli vezetékes távközlési szolgáltatója és vezető mobil távközlési cége.