Befektetői közlemények

2004. január 1-től változó telefondíjak

BUDAPEST - 2003. december

9. - A Matáv (NYSE: MTA.N és BSE: MTAV.BU), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója ezúton bejelenti, hogy

2004 január 1-től egyes tarifáit megváltoztatja.2004. január 1-jétől várhatóan átlagosan 1,6 százalékkal emelkednek a Matáv hatósági áras tarifái és egyes díjcsomagjainak díjai (a jogszabályi előírások alapján a hivatalos, végleges érték 2004. végén, a teljes éves változás alapján kerül megállapításra). Emelkednek az üzleti előfizetések havidíjai, illetve a helyi és helyközi I. hívásirányok percdíjai. Ugyanakkor nem változik a lakossági előfizetések havidíja, a kapcsolási díj, továbbá változatlan percdíjakon telefonálhatnak az előfizetők a helyközi II, a belföldi távolsági, a mobil és a nemzetközi hívásirányokba.

A fontosabb változások közül:

Ft (nettó) 2004. jan 1-től Korábban
Üzleti analóg fővonal, havi előfizetési díj 3 500 3 424
Helyi és helyközi I percdíjak (Bázis díjcsomag), csúcsidő 8,88 8,4
Helyi és helyközi I percdíjak (Minimál díjcsomag), csúcsidő 26,64 25,2
Helyi és helyközi I percdíjak (Bázis díjcsomag), csúcsidőn kívül 4,44 4,2
Helyi és helyközi I percdíjak (Minimál díjcsomag), csúcsidőn kívül 13,32 12,6

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmaz. Azon megállapítások, melyek nem múltbeli eseményekre vonatkoznak (azaz a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentések), jövőre vonatkozóak. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre a kellő mértéket meghaladó módon támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések azon időpontbeli állapoton alapulnak, amelyben ezen állítások elhangzanak, s nem vállalunk kötelezettséget arra nézve, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján a továbbiakban nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések inherens kockázatokkal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek az előretekintő jellegu megállapításoktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2002. december 31-én végződött évre vonatkozó, 20-F formátumú éves jelentésünk is részletezi, amelyet az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapírfelügyeletéhez (SEC), azaz a U.S. Securities and Exchange Commissionhoz nyújtottunk be.