Befektetői közlemények

A Matáv éves rendes közgyűlésének meghívója

2003. március 24.

A Matáv, Magyarország vezető távközlési szolgáltatójának hirdetménye

A Magyar Távközlési Részvénytársaság (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt.55.) Igazgatósága 2003. április hó 25-én 11 órára hívja össze évi rendes közgyűlését.

A Közgyűlés helye:
Matáv Székház Tölösi Konferencia Központ

Budapest I., Krisztina krt. 55.

A Közgyűlés napirendje:
1. Az Igazgatóság jelentése az ügyvezetésről, a Matáv Csoport üzletpolitikájáról, a számviteli törvényben előírt beszámoló a Matáv Csoport 2002. évi gazdálkodásáról vagyoni helyzetének alakulásáról

2. Az Igazgatóság jelentése a Társaság 2002. évi gazdálkodásról. A Felügyelő Bizottság és a Könyvvizsgáló javaslatának ismertetése

3. Az Igazgatóság javaslata a 2002. évi adózott eredmény felhasználására

4. Az Igazgatóság tagjainak megválasztása

5. A Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztása

6. Az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjai díjazásának megállapítása

7. A Matáv Rt. Alapszabályának módosítása

8. A Felügyelő Bizottság Ügyrendjének jóváhagyása

9. Egyebek

A Közgyűlésen való részvétel és szavazati jog gyakorlásának feltételei
A Közgyűlésen a részvényes jogait személyesen, vagy meghatalmazottja útján gyakorolhatja. A meghatalmazást közokiratba, vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni. A meghatalmazást a Közgyűlés megkezdése előtt az Igazgatóság képviselőjének át kell adni. A részvényes képviseletében részvényesi meghatalmazott a 2001. évi CXX. törvényben (Tpt.) foglaltaknak megfelelően járhat el.

A szavazati jog gyakorlásának feltétele, hogy a részvényes illetőleg a részvényesi meghatalmazott e minőségében a Közgyűlés időpontját megelőző legalább hat (6) munkanappal (legkésőbb 2003. április 15-én) a részvénykönyvbe bejegyzésre kerüljön a KELER Rt. Részvénykönyv-vezetési osztályán (1075 Budapest, Asbóth u. 9-11. Tel.: 269-6550/300, 301).

Azok a részvényesek, akiknek részvénye letétben van, a Közgyűlésen való részvételi szándékukat 2003. április 11-ig - az esetleges félreértések elkerülése érdekében –írásban jelezzék a letétkezelőnél.

Felhívjuk tisztelt részvényeseink figyelmét arra, hogy a regisztráció 9.00-10.30 óráig tart. A regisztráció fent említett időtartamán túli jelentkezés esetén a Társaság nem vállal felelősséget azért, ha a részvényes (részvényesi meghatalmazott) - a késedelmes regisztráció miatt - nem vehet részt a Közgyűlésen annak teljes időtartamában.

Amennyiben a Közgyűlés nem határozatképes, az Igazgatóság a megismételt Közgyűlést 2003. április 26. napján 11 órára az eredeti napirenddel a fenti helyszínen hívja össze.

Magyar Távközlési Részvénytársaság Igazgatósága

Hirdetmény a közgyűlési dokumentumok megtekintésének helyéről

Tisztelettel értesítjük továbbá részvényeseinket, hogy a Társaság 2003. április 25-ei évi rendes Közgyűlésének anyagai (előterjesztései, határozat-tervezetei) 2003. március 24-étől írásban megtekinthetők a KELER Rt. ügyfélszolgálati irodáján (1075 Budapest, Asbóth u. 9-11.) munkanapokon 9-15 óra között, és a Közgyűlés helyszínén a regisztráció kezdő időpontjától (2003. április 25-én 9.00 órától).