Befektetői közlemények

A T-Mobile Magyarország UMTS licencet kapott

BUDAPEST - 2004. december 8. - A Matáv (NYSE: MTA.N és BÉT: MTAV.BU), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Hivatala UMTS licencet adott a T-Mobile Magyarországnak.

A T-Mobile Magyarország, a Matáv csoport hazai mobilcége megkapta az egyik 15 évre szóló UMTS frekvenciahasználati jogot. A teljes licenc díj nettó 17 milliárd forint, amelyből 5,5 mrd forintot még 2004 decemberben ki kell fizetni, 6 mrd forint 2005 júniusban esedékes, 5,5 mrd forint pedig 2005 decemberben. A kötelezettségek között szerepel a szolgáltatás elindítása 2006 január 1-vel Budapest belvárosában és 30%-os lakossági lefedettség kiépítése 2008 január 1-re.

Az NHH sajtóközleménye szerint a Pannon GSM 19 mrd forintot fog fizetni az egyik licencért, amelyhez DCS 1800 frekvenciablokk tartozik és eltérő feltételek. Az új belépőnek fenntartott licenc esetében nem volt nyilvántartásba vett ajánlat, így ennek pályázata eredménytelen lett.

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmaz. Azon megállapítások, melyek nem múltbeli eseményekre vonatkoznak (azaz a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentések), jövőre vonatkozóak. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre a kellő mértéket meghaladó módon támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések azon időpontbeli állapoton alapulnak, amelyben ezen állítások elhangzanak, s nem vállalunk kötelezettséget arra nézve, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján a továbbiakban nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések inherens kockázatokkal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek az előretekintő jellegu megállapításoktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2003. december 31-én végződött évre vonatkozó, 20-F formátumú éves jelentésünk is részletezi, amelyet az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapírfelügyeletéhez (SEC), azaz a U.S. Securities and Exchange Commissionhoz nyújtottunk be.