Befektetői közlemények

A Matáv Rt. közleménye a Társaság által kibocsátott részvények dematerializált értékpapírokká történő átalakításáról

A Matáv Magyar Távközlési Részvénytársaság (bejegyezve a Fővárosi Bíróságon, mint Cégbíróságon 01-10-041928 cégjegyzékszám alatt, székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) ezúton tájékoztatja tisztelt részvényeseit, hogy a 2004. április 28-án megtartott közgyűlésének határozata alapján, a nyomdai úton előállított részvények dematerializált részvényekké történő átalakítása sikeresen lezárult.

Ennek megfelelően a Matáv Rt. a nyomdai úton előállított névre szóló "A" sorozatú törzsrészvényeit (ISIN: HU0000016522) valamint a nyomdai úton előállított névre szóló "B" sorozatú szavazat-elsőbbségi részvényét (ISIN: HU0000011325) 2004. szeptember 27-ével érvénytelenné nyilvánította.

A dematerializált, névre szóló törzsrészvények ISIN azonosítója: HU0000073507. A dematerializált, névre szóló szavazat-elsőbbségi részvény ISIN azonosítója: HU0000073515.

Az átalakításra érvényesen be nem nyújtott részvények helyébe lépő dematerializált részvényeket Társaságunk - a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően - hat hónapon belül a Budapesti Értéktőzsdén, befektetési szolgáltató közreműködésével tőzsdei árfolyamon értékesíti.

Az érvénytelenné nyilvánított részvény forgalom tárgya nem lehet, azonban annak átadásával tulajdonosa követelheti részére a dematerializált értékpapír jóváírását, vagy ha a részvények teljes mennyiségének értékesítése megtörtént, az értékesített dematerializált részvény ellenértékét. Ennek teljesítése érdekében fel kell keresni bármely értékpapír letétkezelőt értékpapírszámla nyitás céljából, majd ezt követően a részvényeket munkanapokon 9 és 15 óra között a

KELER Rt. 1075 Budapest, Asbóth u. 9-11. sz. alatti ügyfélszolgálatán lehet benyújtani. (Tel: 06-1-483-6253)

A benyújtást követően a dematerializált részvények 5 munkanapon belül transzferálásra kerülnek a megadott értékpapírszámla-vezetőhöz.

Az átalakításra be nem nyújtott részvények helyébe lépő dematerializált részvények értékesítését követően a Matáv Rt. az értékesített dematerializált értékpapír ellenértékét az érvénytelenített részvény átadása esetén a részvény utolsó igazolt tulajdonosának fizeti ki az értékpapírban megtestesített követelés elévülésére irányadó szabályok figyelembevételével.