Befektetői közlemények

A Magyar Telekom megtartotta Éves Rendes Közgyűlését

Budapest, 2015. április 15. 14:30

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója (a „Társaság”) bejelenti, hogy 2015. április 15-én megtartotta Éves Rendes Közgyűlését („Közgyűlés”). A Közgyűlés jóváhagyta a Társaság 2014. évi auditált konszolidált és egyedi éves beszámolóit, elfogadta a Társaság 2014. évi üzleti évre vonatkozó Felelős Társaságirányítási Jelentését, és döntött a 2014. évi adózott eredmény felhasználásáról.

A részvényesek meghallgatták az Igazgatóság jelentését a Társaság ügyvezetéséről, a Társaság és a Magyar Telekom Csoport 2014. évi üzleti tevékenységéről, üzletpolitikájáról, vagyoni helyzetéről. Ismertetésre kerültek továbbá a Felügyelő Bizottság, az Audit Bizottság és az Állandó Könyvvizsgáló vonatkozó jelentései.  

A Közgyűlés 1 190 776 millió Ft mérlegfőösszeggel és 32 024 millió Ft adózott eredménnyel jóváhagyta a Társaság Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint elkészített 2014. évi Konszolidált Éves Beszámolóját. A Közgyűlés 1 016 916 millió Ft mérlegfőösszeggel és 36 735 millió Ft adózott eredménnyel jóváhagyta a Társaság magyar számviteli törvény (HAR) szerint elkészített 2014. évi egyedi Éves Beszámolóját is. 

A Közgyűlés ezután döntött a 2014. évi adózott eredmény felhasználásáról. A Társaság a 2014. üzleti évre vonatkozóan nem fizet osztalékot, és a teljes 36 735 391 749 Ft magyar számviteli szabályok szerinti nettó eredményt eredménytartalékba helyezi. 

A Közgyűlés felhatalmazta az Igazgatóságot Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására a tőzsdén keresztül, a közgyűlési döntéstől számított 18 hónapos időtartamra. A felhatalmazás keretében megvásárolt részvények és a Társaság már meglévő saját részvényei együttesen egyszer sem haladhatják meg a Társaság felhatalmazás megadásakor hatályos jegyzett tőkéjének a 10%-át (vagyis legfeljebb 104 274 254 darab, egyenként 100 forint névértékű törzsrészvényt). 

A Közgyűlés áttekintette és elfogadta a Társaság 2014. évi üzleti évre vonatkozó Felelős Társaságirányítási Jelentését, majd – megállapítva, hogy az Igazgatóság tagjai az előző üzleti évben az ügyvezetői tevékenységet megfelelően látták el – úgy határozott, hogy az Igazgatósági tagok számára a felmentvényt megadja a 2014. évi üzleti évre. A Közgyűlés ezt követően módosította a Társaság Javadalmazási irányelveit, ésjóváhagyta az Alapszabály módosítását, továbbá a Felügyelő Bizottság módosított ügyrendjét. 

A Közgyűlés a Társaság Állandó Könyvvizsgálójának megválasztotta a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft.-t a könyvvizsgálati feladatok ellátására a 2015. év vonatkozásában, 2016. május 31. napjáig, illetve a 2015. üzleti évet lezáró Éves Rendes Közgyűlés napjáig tartó időszakra, valamint jóváhagyta az Állandó Könyvvizsgálóval kötendő szerződés lényeges elemeinek tartalmát.


Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2013. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 41,6 kB)