Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.
Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.

Befektetői közlemények

Crnogorski Telekom közgyűlési határozat osztalékfizetésről

Budapest, 2016. június 6. 20:30

Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB, a továbbiakban a “Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy leányvállalata, a Crnogorski Telekom A.D. Podgorica 2016. május 31-én közgyűlést tartott, melyen a 2015. üzleti év után 19,2 millió euro (a 2016. május 31-i 313,61 HUF/EUR árfolyamon számolva mintegy 6,0 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott.

2015-ben a Montenegrói Számviteli Szabályok szerint a Crnogorski Telekom éves eredménye 15,9 millió euro volt. A közgyűlés döntésének megfelelően az éves eredmény teljes összege, valamint az eredménytartalékból 3,4 millió euro kerül osztalékként kifizetésre. A társaságban 76,53% tulajdonrésszel rendelkező Magyar Telekom megközelítőleg 14,7 millió euro (4,6 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult.

.

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2015. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 59,6 kB)