Befektetői közlemények

A Magyar Telekom munkavállalói résztulajdonosi programot indít

Budapest, 2016. május 2. 14:30

Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), a Társaság, Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy az Igazgatóság döntése alapján javadalmazási politikán alapuló munkavállalói résztulajdonosi programot (MRP) indít, amelynek keretében a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. munkavállalóinak döntő többsége Magyar Telekom részvényekhez jut. A program a Társaság rendes juttatási csomagján felül kerül biztosításra.

A részvényjuttatás feltétele, hogy a Társaság a 2016. december 31-én végződő évre vonatkozó tényleges MT-Magyarország szegmens operating Free Cash Flow mutatója meghaladja a 2015. december 31-én végződő évre vonatkozó megfelelő mutatóját. A részvételi feltételeknek megfelelő személyek mindegyike 100 000 Ft értéknek megfelelő számú részvényre lesz jogosult, amely a részvények 2016. június 30-át megelőző 20 tőzsdei kereskedési nap súlyozatlan átlagára alapján kerül kiszámításra. A részvényekkel együtt az azokhoz kapcsolódó osztalékra való jogosultság is átadásra kerül, és részvényekhez kötelező tartási időszak nem társul.

A Társaság 2016 júliusában legfeljebb 1,6 millió Magyar Telekom részvényt vásárol a szabadpiacon. A megvásárolt részvények kiosztása érdekében a Társaság 2016 harmadik negyedévében munkavállalói résztulajdonosi program szervezetet (MRP Szervezet) alapít.

Miután az Igazgatóság 2017 februárjában megerősíti, hogy az MT-Magyarország szegmens operating Free Cash Flow mutató javult, az MRP Szervezet várhatóan 2017 áprilisában osztja ki a részvényeket legfeljebb 7500 munkavállaló között.

A Magyar Telekom várakozásai szerint a kezdeményezés a tulajdonosi szemlélet erősítése révén tovább növeli a munkavállalók elkötelezettségét.

 

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2015. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 70,6 kB)