Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.
Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.

Befektetői közlemények

Magyar Telekom részvényeket juttat a vezérigazgatónak

Budapest, 2016. május 20. 11:00

Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB, a továbbiakban a “Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy Christopher Mattheisen, a Társaság vezérigazgatója és Igazgatósági tagja, a „Kiegészített Részvényvásárlási Program” keretében 2016. május 20-án 41 095 db Magyar Telekom részvényt kapott a Társaságtól. A tranzakciót követően Christopher Mattheisen tulajdonában összesen 178 566 Magyar Telekom részvény van.

Mint korábban közzétettük, a Társaság Igazgatósága által 2011 decemberében jóváhagyott és 2012-től indított „Kiegészített Részvényvásárlási Program” értelmében Christopher Mattheisen köteles volt az éves bruttó mozgó prémiuma minimum 10%-ának megfelelő összeget Magyar Telekom részvényekbe fektetni, amely önkéntesen maximum 33,3%-ig emelhető. Az így megvásárolt részvényeket 4 évig (zárolási időszak) kell tartani, amely időszak lejártát követően a személyes befektetés során vásárolt minden egyes részvény után egy további részvényt kap a Társaságtól. Ezen program keretében Christopher Mattheisen 2012. május 17-én 41 095 db Magyar Telekom részvényt vásárolt.

A tranzakciót követően 2016. május 20-tól a Magyar Telekom saját részvényeinek száma 390 862 db-ról 349 767 db-ra csökken.

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2015. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 69,3 kB)