Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Befektetői közlemények

Módosult a Magyar Telekom és a WING Csoport közötti megállapodás

Budapest, 2016. március 11. 13:00

Budapest – 2016. március 11. – A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB, továbbiakban a „Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a WING Csoporttal 2015. május 19-én megkötött, a Társaság új székházának felépítésére és ingatlan portfóliójának racionalizálására vonatkozó komplex megállapodás módosult.

A 2015. május 19-én a Magyar Telekom és a WING Csoport által aláírt megállapodás szerint a Társaság „forward sales” konstrukcióban adja el három legjelentősebb értéket képviselő, budapesti ingatlanját a WING Csoportnak. A mai napon aláírt szerződés értelmében az egyik épület (Infopark „G” épület) harmadik félnek készpénzért kerül értékesítésére, amelyet a Társaság az új székház átadásáig visszabérel. A további két irodaingatlan értékesítése változatlanul „forward sales” konstrukcióban történik. Az eredeti terveknek megfelelően a tranzakcióban érintett épületek értékesítésével a Társaság 2018-ban várhatóan mintegy 4 milliárd forint nyereségre tesz szert. Az új megállapodás egyedül a készpénz beáramlásának időzítését befolyásolja: 2016 első felében az előzetes várakozásokhoz képest magasabb, 25,5 millió euró (kb. 8 milliárd forint), míg 2018-ban a korábban tervezettnél alacsonyabb összeggel számol a Társaság.

Az Infopark „G” épületének bérleti díja összesen körülbelül évi 700 millió forint költséget jelent a Társaság számára a következő három évben.

 

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2014. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 58 kB)