Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.
Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.

Befektetői közlemények

T-Systems Magyarország Zrt. felvásárolja a ServerInfo-Ingatlan Kft-t

Budapest, 2016. október 20. 10:30

Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB, a továbbiakban a “Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a T-Systems Magyarország Zrt. megállapodást kötött a WING Csoporttal a ServerInfo-Ingatlan Kft. 100%-os megvásárlásáról. A tranzakció végeredményeként a Magyar Telekom csoport megszerzi annak az ingatlannak a tulajdonjogát, ahol a nagyon biztonságos, legmodernebb infrastruktúrával rendelkező adatközpontja található.

 

A T-Systems Magyarország Zrt. megállapodást kötött a ServerInfo-Ingatlan Kft. 100%-os megvásárlásáról 2016. október 19-én. A tranzakció értéke 14,4 millió euró (a 2016. október 19-ei 306,45 HUF/EUR árfolyamon számolva körülbelül 4,4 milliárd forint).

A ServerInfo-Ingatlan Kft. kezeli annak az ingatlannak a bérlésével és fenntartásával kapcsolatos feladatokat, amelyben a T-Systems Magyarország Zrt. adatközpontja található. Ez a legnagyobb adatközpont Közép-Európában, a legmodernebb infrastruktúrával, hálózattal és biztonsági rendszerekkel rendelkezik.

A tranzakció eredményeként az ingatlan bérléséhez kapcsolódó költségek Magyar Telekom csoport szinten eliminálásra kerülnek.

A tranzakció lezárására várhatóan 2016. év végéig kerülhet sor, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásától függően.

 

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2015. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 62,3 kB)