Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.
Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.

Befektetői közlemények

A Crnogorski Telekom meghosszabbította a frekvenciahasználati jogosultságát és frekvencia blokkokat nyert

Budapest, 2016. szeptember 5. 08:00

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy leányvállalata, a Crnogorski Telekom A.D. Podgorica frekvenciahasználati jogosultsága a 900 MHz-es frekvenciasávban (2x10 MHz blokk), az 1800 MHz-es frekvenciasávban (2x25 MHz blokk), a 2100 MHz-es frekvenciasávban (2x20 MHz blokk) és az 1900 (TDD) frekvenciasávban (1x5 MHz) 2031-ig meghosszabbításra került. Ezen felül a Crnogorski Telekom az alábbi frekvenciablokkok használati jogosultságát nyerte el:

Sáv  Mennyiség 
800 MHz (FDD) 2x20 MHz
2600 MHz (FDD) 2x10 MHz
2600 MHz (TDD) 1x5 MHz

A Crnogorski Telekom az új frekvenciasávok használatára 15 évig vált így jogosulttá. A frekvencia használati jogosultság meghosszabbításának ára 7,3 millió euró (a 2016. szeptember 2-ai 310,3 HUF/EUR árfolyamon számolva körülbelül 2,3 milliárd forint), az új frekvenciák használati jogosultságáért fizetett egyszeri díj 20,0 millió euró (a 2016. szeptember 2-ai 310,3 HUF/EUR árfolyamon számolva körülbelül 6,2 milliárd forint).
Az összesen 27,3 millió eurós (a 2016. szeptember 2-ai 310,3 HUF/EUR árfolyamon számolva körülbelül 8,5 milliárd forintos) egyszeri díj 2016. augusztusban került kifizetésre.

 

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2015. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 64,6 kB)