Befektetői közlemények

Távozik a Magyar Telekom vezérigazgatója

Budapest, 2018. április 24. 08:00

Budapest – 2018. április 24. – A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy Christopher Mattheisen vezérigazgató 2018. július 1-i hatállyal távozik a Társaságtól. A Magyar Telekom új vezérigazgatója Rékasi Tibor lesz.

A Magyar Telekom Igazgatósága 2018. április 23-i ülésén Christopher Mattheisen saját kezdeményezése alapján a vezérigazgató munkaszerződésének 2018. július 1-i hatállyal történő megszüntetéséről döntött. Christopher Mattheisen ugyanezen hatállyal a Társaság Igazgatóságából lemond.

Az Igazgatóság 2018. július 1-i hatállyal Rékasi Tibort nevezte ki vezérigazgatóvá. Az új vezérigazgató a Társaság Igazgatóságának is tagja lesz 2018. július 1-t követően.

Christopher Mattheisen 2006 decembere óta a Magyar Telekom vezérigazgatója, Igazgatóságának tagja és hosszú ideig elnöke is volt. Előtte négy évig a vezetékes üzletágért felelős vezérigazgató-helyettes volt. Korábban a Westel 900 marketing és értékesítési területét vezette a cég alapítását követő első három évben.

Rékasi Tibor 2017. január óta a Magyar Telekom lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Előtte, 2013. októbertől a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és a T-Systems Magyarország Zrt. (TSM) vezérigazgatója, 2012. októbertől 2013. szeptemberig a TSM értékesítési vezérigazgató-helyettese volt. A Magyar Telekom Csoporthoz 2008 szeptemberében csatlakozott a Társaság leányvállalata, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként.

Tegnapi ülésén az Igazgatóság Rékasi Tibor jelenlegi pozíciójában történő utódlásáról is döntött: a lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes 2018. július 1-től Szabó Melinda lesz. Szabó Melinda a közelmúltig az egyik magyarországi mobilszolgáltató kis - és középvállalatokért felelős értékesítési és marketing vezetője volt. Korábban hosszú időn át a Westel/T-Mobile-nál és a Magyar Telekomban látott el különböző vezetői feladatokat, 2010. júliustól 2013 végéig a Magyar Telekom lakossági területért felelős marketing igazgatója volt.


Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2017. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 96,9 kB)