Befektetői közlemények

A Magyar Telekom megállapodott az érdekképviseletekkel

Budapest, 2018. december 14. 10:00

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy megállapodott a Társaságnál működő érdekképviseletekkel az anyavállalatot érintő 2019. évi létszámleépítésről, valamint a bérfejlesztés mértékéről.

A Társaság nagyságrendileg 400 anyavállalati munkavállaló munkaviszonyának megszüntetéséről állapodott meg az érdekképviseletekkel, amelyre jelentős részben várhatóan 2019 első negyedévében kerülhet sor.  A végkielégítéssel kapcsolatos költségek megközelítőleg 4,3 milliárd forintot tesznek majd ki, amely nagy részben szintén 2019. első negyedévben kerül lekönyvelésre. 

A bérek versenyképességének megőrzése érdekében, az érdekképviseletekkel kötött megállapodás alapján, a Társaság nem vezető beosztású munkavállalói 2019. április 1-jétől átlagosan 6%-os bérfejlesztésben részesülnek. 

A fenti intézkedések, valamint a javadalmazási struktúrában elfogadott egyéb módosítások következtében, a végkielégítések nélkül számolt anyavállalati személyi jellegű költségek várhatóan 4%-kal csökkennek majd 2019-ben 2018-hoz képest..
Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2017. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.


Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 106,9 kB)