Befektetői közlemények

A Magyar Telekom bejelenti a T-Systems Magyarország eladásával kapcsolatos tárgyalások megszüntetését

Budapest, 2019. december 10. 17:17

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB, továbbiakban „Magyar Telekom” vagy „Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Társaság valamint a 4iG Nyrt. („4iG”), a 4iG kezdeményezésére megszüntették a T-Systems Magyarország Zrt. („T-Systems Magyarország”) eladásával kapcsolatos tárgyalásokat.

A felek 2019. július 9-i bejelentésükkel összhangban tárgyalási folyamatot indítottak a T-Systems Magyarország 4iG-nek történő lehetséges eladásáról valamint aláírtak egy nem kötelező erejű előzetes megállapodást. A mai napon, a 4iG kezdeményezésére az előzetes megállapodás felmondása mellett döntöttek.

A tárgyalások megszüntetését követően, a T-Systems Magyarország továbbra is a Magyar Telekom Csoport részeként támogatja az ügyfelek magas színvonalú integrált infokommunikációs és információs technológiai szolgáltatásokkal történő kiszolgálását.

A 4iG és a Magyar Telekom tovább vizsgálják az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén. A felek között korábban létrejött konzorciumi megállapodások változatlan feltételekkel hatályban maradnak.
Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2018. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.


Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 107,3 kB)