Befektetői közlemények

Változás a Magyar Telekom felsővezetésében

Budapest, 2019. december 6. 08:00

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes 2020. február 29-i hatállyal távozik a Társaságtól. Utódja Darja Dodonova a Deutsche Telekom jelenlegi Európai szegmens Műszaki Kontrolling vezetője lesz.

A Társaság Igazgatósága Szabó János saját kezdeményezése alapján a munkaszerződésének 2020. február 29-i hatállyal történő megszüntetéséről döntött. Szabó János több mint 15 éve dolgozik a Társaságnál, kezdetben pénzügyi és kontrolling igazgatóként, 2013-tól pedig gazdasági vezérigazgató-helyettesként.

Az Igazgatóság szintén döntött Darja Dodonova gazdasági vezérigazgató-helyettesi kinevezéséről 2020. március 1-i hatállyal. Darja Dodonova a Deutsche Telekom Csoport központjából érkezik a Magyar Telekomhoz, ahol 2000 óta dolgozik. A korábbi években különböző vezetői pozíciókat töltött be és 2017. januárjától az Európai szegmens Műszaki Kontrolling vezetője. Darja Dodonova több mint 19 év pénzügyi tapasztalattal rendelkezik, elsősorban a kontrolling és számvitel területén.
Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2018. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.


Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 79,3 kB)