Befektetői közlemények

MakTel közgyűlési határozat osztalékfizetésről

Budapest, 2019. május 9. 15:30

Budapest – 2019. május 9. – A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy leányvállalata, a Makedonski Telekom AD – Skopje (MakTel) a mai közgyűlésén a 2018. üzleti év után 1,60 milliárd macedón dénár (2019. május 8-i 5,26 HUF/MKD árfolyamon számolva mintegy 8,4 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott.

A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok szerint a MakTel nem konszolidált nettó eredménye 2018-ban 1,60 milliárd macedón dénár volt, amely a közgyűlési döntésnek megfelelően teljes egészében kifizetésre kerül.

A Stonebridge Communications AD Skopje, a Magyar Telekom 100%-os leányvállalata, 0,9 milliárd macedón dénár (körülbelül 4,76 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult.

 

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2018. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 59,6 kB)