Befektetői közlemények

A Magyar Telekom saját részvényeket vásárolt az MRP Szervezettől

Budapest, 2019. május 9. 08:10

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy 2019. május 9-én tőzsdén kívüli tranzakció keretében 1 616 951 darab Magyar Telekom törzsrészvényt (HU0000073507) vásárolt a Magyar Telekom Nyrt. Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezettől, részvényenként 460 forintért.

A visszavásárolt részvények a 2018. március 28-i bejelentésben említett, javadalmazási politikán alapuló ösztönzési rendszer hatálya alól a megindítást követően kikerült munkavállalók tagi részesedéseihez kapcsolódtak. A javadalmazási rendszer átalakítása következtében a Társaság a munkavállalói résztulajdonosi programját a jövőben nem folytatja.

A tranzakciót követően a Társaság tulajdonában lévő Magyar Telekom saját részvények állománya
8 836 348 darab.

 

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2018. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 60,2 kB)