Befektetői közlemények

A Magyar Telekom sikeres kötvényaukciót tartott

Budapest, 2020. november 24. 15:30

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB, továbbiakban „Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a mai napon a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében sikeres kötvényaukciót tartott minősített befektetők részére.

Az aukció eredményeként a kibocsátandó Magyar Telekom 2027 HUF Kötvények az alábbi paraméterekkel kerülnek forgalomba-hozatalra 2020. november 26-án:

Sorozat kódja: Magyar Telekom 2027 HUF Kötvény
ISIN-kód: HU0000360128
Aukció időpontja: 2020. november 24.
Pénzügyi teljesítés időpontja: 2020. november 26.
Kötvény lejárat: 2027. november 26.
Felajánlott mennyiség névértéken: 70 milliárd HUF
Benyújtott összes ajánlat névértéken: 96,95 milliárd HUF
Forgalomba hozatal összemennyisége névértéken: 70 milliárd HUF
Bevont forrás összege (névérték * átlagos eladási ár * darabszám): 70,83 milliárd HUF
Kamatozás típusa: fix kamatozás
Kupon mértéke: 1,45 %
Átlagos eladási ár: 101,1913 %
Átlaghozam: 1,2579 %
A papír lejáratához legközelebbi HUF (mid)-swap: 1,255 %
Felár, HUF swap-hoz képest: 0 bp

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta:
„A mai kötvénykibocsátási tranzakció az eddigi legjelentősebb a Társaság történetében. A korábban bejelentettekkel összhangban a Társaság szándéka szerint a kötvény kibocsátásból származó forrást befektetései megvalósításához, a vezetékes és mobil hálózat fejlesztésére és modernizációjára, valamint frekvenciasávok vásárlására használja fel a jövőben.”

Darja Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta:
„Örömömre szolgál, hogy nagy mértékű érdeklődést tapasztaltunk a potenciális befektetők részéről, így versenyképes feltételekkel juthattunk forintban denominált finanszírozáshoz.”

A Társaság kezdeményezi a kötvények regisztrációját a Budapesti Értéktőzsde által működtetett Xbond multilaterális kereskedési rendszerbe a kibocsátást követő 90 napon belül.


Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2019. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.


Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 75,1 kB)