Klíma

2030-ig szóló Fenntarthatósági stratégiánk egyik fő célkitűzése, hogy közvetlen és közvetett kibocsátásainkat nettó nullán tartsuk, 84 százalékos csökkentéssel. A beszállítóinknál jelentkező, hozzánk kapcsolódó kibocsátásainkat pedig 30 százalékkal csökkentjük az évtized végéig.

Célunk, hogy ügyfeleink is klímatudatosak legyenek, és mint hiteles és felelős vállalat segítsük őket ebben. Ezért infokommunikációs szolgáltatásainkat beállítjuk a klímavédelmi eszközök sorába, hogy ügyfeleink ezáltal is tehessenek a kibocsátások csökkentéséért – vállaljuk, hogy 2030-ra árbevételünk legalább fele klímavédelmet szolgáló szolgáltatásokból lesz.

Kép leírása: Karbonsemlegesség

Karbonsemlegesség

A Magyar Telekom Csoport a hazai nagyvállalatok közül elsőként, az európai vezető távközlési szolgáltatók közül az elsők között teljes mértékben karbonsemlegessé vált 2015-ben. Büszkék vagyunk arra, hogy 2021-ben soron következő, hetedik alkalommal is sikerült elérni ezt az eredményt. A Magyar Telekom saját klímavédelmi intézkedésein túl ügyfelei érzékenyítését is zászlajára tűzte. 2018-ban elsőként a lakossági és üzleti Magenta 1 ügyfelek szolgáltatásait semlegesítette ügyféloldalról is, 2019-ben pedig az ExtraNet Zöld 1 GB opció bevezetésével lehetőséget biztosít ügyfelei számára, hogy zölden netezzenek. Hogyan tudjuk mindezt megvalósítani? A részletekért kattints.

Kép leírása: Környezetvédelem

Környezetvédelem

A környezetvédelem kiemelten fontos számunkra, működésünk során különös figyelmet fordítunk a klímavédelemre. A fenntartható és felelős működés mellett feladatunknak érezzük ügyfeleink, beszállítóink és partnereink klímatudatosabbá válását is, azaz olyan lehetőségek biztosítását, amelyekkel ők is környezettudatosabban élhetik mindennapjaikat.