Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Karbonsemleges működés

2015 óta karbonsemlegesen működik a vállalat.

A Magyar Telekom Csoport a hazai nagyvállalatok közül elsőként, az európai vezető távközlési szolgáltatók közül az elsők között teljes mértékben karbonsemlegessé vált 2015-ben. Büszkék vagyunk arra, hogy 2019-ben soron következő, ötödik alkalommal is sikerült elérni ezt az eredményt.

A Magyar Telekom Csoport hisz abban, hogy az infokommunikációs eszköz lehet a fenntarthatóságban, ezért a vállalatcsoport - Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként - kötelezettséget és felelősséget vállal arra nézve, hogy működését, vállalatirányítását, tevékenységeit is a fenntarthatóság szellemében végezze. Ezért a Telekom – már közel 15 éve – kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ezen belül a környezet- és a klímavédelem fontosságára is. A vállalat 2016-ban életbe léptetett 2020-ig tartó, negyedik fenntarthatósági stratégiájában a klímavédelem kiemelt fókusz kap két másik terület, a képzés, a tudatformálás, valamint a fenntarthatóság digitalizációval történő elősegítése mellett.

2015-ben hosszú évek munkája után a Magyar Telekom Csoport működése karbonsemlegessé vált, amit 2019-ben, immár ötödik éve sikerült megtartani többek között annak köszönhetően, hogy tovább csökkentettük a működésünk során felhasznált energiát, növeltük az energiahatékonyságunkat, modernizáltuk a hálózatunkat és adatközpontjainkat, valamint növeltük a hibrid és az elektromos autóink arányát a céges autóflottában. Működésünk során előnyben részesítjük a fenntartható infokommunikációs termékek és szolgáltatások használatát.

Több infrastruktúránk energiaellátását szél- és/vagy napenergia használatával oldjuk meg, valamint saját működésünk során is előnyben részesítjük a fenntartható infokommunikációs termékeket és szolgáltatásokat. A magyarországi elektromos energiafelhasználásunkat 100%-ban megújuló energiaforrásból vásároljuk, a fosszilis energiafelhasználásból származó kibocsátását pedig zöld projektek támogatásával semlegesítjük.

karbonsemlegesseg

A fejlesztéseknek köszönhetően papírfogyasztásunk 2010. évi értékekhez viszonyítva 2018-ra 66%-kal csökkent, valamint energiafogyasztásunk is nagy mértékben mérséklődött: gázfogyasztásunk 60%-kal, vízfelhasználásunk 25%-kal, elektromos energia felhasználásunk 40%-kal lett kevesebb.

Munkatársaink közreműködése is nagyon nagy szerepet kapott a karbonsemlegesítés folyamatában. Kollégáink 2018-ban 37 800 alkalommal döntöttek a környezet-barát utazás mellett, 2017-ig 63 000 km-t tettek meg telephelyeink között TeleBike kerékpárokkal, mindezzel 11 700 kg CO2-kibocsátást váltottunk ki. Emellett, csak az idei évben több mint 3 millió km utazást spóroltunk meg videókonferencia megoldások alkalmazásával, míg kollégáink távmunka napokkal további 3 millió km-t és 15 év utazást takarítottak meg 2017-ben.

TelekomZold1GB_1080x1080.png

A Magyar Telekom saját klímavédelmi intézkedésein túl ügyfeleit is bekapcsolja klímavédelmi törekvéseibe. 2018-ban elsőként lakossági és üzleti Magenta 1 ügyfeleinek szolgáltatását semlegesítette ügyfél-oldalról is, ami annyit jelent, hogy az ügyfeleknél kihelyezett eszközök használatakor felmerülő CO2-kibocsátást is semlegesítette. 2019-ben pedig új zöld szolgáltatás indításával biztosít lehetőséget tudatos ügyfelei számára, hogy a MOST generáció tagjaiként, zölden netezzenek. Az ExtraNet Zöld 1 GB opció választásával az ügyfelek olyan adatszolgáltatást választhatnak, amely 100%-ban megújuló energiát használ fel.