Karbonsemleges működés

2016-ban is karbonsemlegesen működünk.

A Magyar Telekom Csoport a hazai nagyvállalatok közül elsőként, az európai vezető távközlési szolgáltatók közül az elsők között teljes mértékben karbonsemlegessé vált 2015-ben. Büszkék vagyunk arra, hogy 2016-ban is sikerült elérni ezt az eredményt.

A Magyar Telekom Csoport hisz abban, hogy az infokommunikációs eszköz lehet a fenntarthatóságban, ezért a vállalatcsoport - Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként - kötelezettséget és felelősséget vállal arra nézve, hogy működését, vállalatirányítását, tevékenységeit is a fenntarthatóság szellemében végezze. Ezért a Telekom – már több mint 10 éve – kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ezen belül a környezet- és a klímavédelem fontosságára is. A vállalat idén életbe léptetett 2020-ig tartó, negyedik fenntarthatósági stratégiájában a klímavédelem kiemelt fókusz kap két másik terület, a képzés, a tudatformálás, valamint a fenntarthatóság digitalizációval történő elősegítése mellett.

2015-ben hosszú évek munkája után a Magyar Telekom Csoport működése karbonsemlegessé vált, amit 2016-ban is sikerült megtartani többek között annak köszönhetően, hogy tovább csökkentettük a működésünk során felhasznált energiát, növeltük az energiahatékonyságunkat, modernizáltuk a hálózatunkat és adatközpontjainkat, valamint növeltük a hibrid és az elektromos autóink arányát a céges autóflottában. Működésünk során előnyben részesítjük a fenntartható infokommunikációs termékek és szolgáltatások használatát.

Több infrastruktúránk energiaellátását szél- és/vagy napenergia használatával oldjuk meg, valamint saját működésünk során is előnyben részesítjük a fenntartható infokommunikációs termékeket és szolgáltatásokat. A magyarországi elektromos energiafelhasználásunkat 100%-ban megújuló energiaforrásból vásároljuk, a fosszilis energiafelhasználásból származó kibocsátását pedig zöld projektek támogatásával semlegesítjük.