Energiahatékonyság

Korunk egyik legsúlyosabb problémája a klí­maváltozás, ami nagyrészt az emberiség által légkörbe juttatott szén-dioxid következménye. A Telekom már a kilencvenes években felismerte a környezet- és a klímavédelem fontosságát, amely szemlélet szervesen beépült tevékeny­ségébe. A fenntarthatósági stratégiájába fektetett célok mentén, innovatív megoldá­sokat alkalmazva folyamatosan csökkentette a működése során felhasznált energiát és növelte az energiahatékonyságát.

Kiemelten figyelünk arra, hogy hálózatainkba energiahatékony eszközöket szerezzünk be, minél több termékünk, szolgáltatásunk megfeleljen a környezeti fenntarthatósági követelményeknek, továbbá arra, hogy az általunk kínált lehetőségekkel élve ügyfeleink is takarékoskodni tudjanak az energiával, a környezeti erőforrásokkal.

Energiaintenzitásunkat a telekommunikációs hálózatunk elektromosenergia-intenzitásával, azaz egységnyi villamosenergia-felhasználásra jutó továbbított adatmennyiséggel (GBit/kWh-ban) mérjük.

2021-ben a Magyar Telekom Csoport energiahatékonysága Magyarországon 294 Gbit/kWh, Macedóniában (Makedonski Telekom) 235 Gbit/kWh volt.