Fenntarthatósági sajtódíj - pályázati felhívás 2017

A Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub (Magyar Telekom, TV2, RTL Klub, CEMP, Central Médiacsoport, Forbes, Origo, Mediaworks, WMN.hu) 2017-ben is meghirdeti Fenntarthatósági Sajtódíj pályázatát.

A pályázat kiírója

A Magyar Telekom Nyrt. és a Fenntarthatósági Média Klub (TV2, RTL Klub, CEMP, Central Médiacsoport, Forbes, Origo, Mediaworks, WMN.hu).

A pályázat célja:

  • a fenntarthatóság témakörébe tartozó jelenségek, események, történetek, élethelyzetek feldolgozásával és publikálásával a szemléletváltás támogatása, példamutatás
  • a konkrét problémák feltárásával, a problémákra való reflektálással a megoldás -, támogatásösztönzés

A pályázók köre

A pályázaton részt vehet minden, a pályázati feltételeket teljesítő újságíró, műsorszerkesztő, blogger, vlogger, médiatartalomért felelős személy.

Pályázati periódus

Pályázati anyagként a 2016. július 1. és 2017. július 1. között Magyarországon, magyar nyelven publikált cikkek, írások, műsorblokkok, blogok, vlogok stb. jelölhetőek.

Pályázati kategóriái

  • tv / rádió/ videós tartalom
  • írásos újságcikk (print, online)
  • blog, vlog

Pályázati anyagok tartalma, témája

Pályázati anyagokat a fenntarthatóság, a felelősségvállalás témakörében várjuk az alábbiak szerint: a XXI. század eszközei és/vagy innovatív gazdasági/ társadalmi, környezetvédelmi megoldásai hogyan segítik, járulnak hozzá a jelenkor társadalmi, gazdasági, és környezeti problémáinak, kihívásainak fenntartható módon történő kezeléséhez, megoldásához.

Fontos kritérium

Magyar nyelven írt és magyar média-felületen publikált anyagokkal lehet pályázni. Közérthetően fogalmazott, a fenti témakörök bármelyikére reflektáló átlagolvasókat elérő tartalmakat várunk. Tudományos munkák nem képezik részét a pályázatnak.

Díjazás

Mindhárom kategória nyertes pályázója nettó 300.000Ft díjban részesül. A díjakat terhelő kifizetői (eho), illetve egyéni közterhet (szja) a Magyar Telekom Nyrt. a juttatás időpontjában hatályos adó és járuléktörvények szerint állapítja meg, vallja be, fizeti meg, s vonja le.

Határidők

  • A pályázat elküldésének határideje: 2017. július 17., 12:00
  • Az elbírálás határideje: 2017. augusztus 31.
  • Az eredmény nyilvánosságra hozatala a Fenntarthatósági Napon, 2017. szeptember 30-án történik meg.

A sikeres pályázókat elektronikus levélben értesítjük. Az elutasított pályázatokat nem őrizzük meg és nem küldjük vissza.

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy eredménytelen pályázat esetén nem oszt díjat vagy kategória díjat.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a sajto@telekom.hu címre lehet feltenni.