Kitchen Budapest

kibu_fejlec.png

Kitchen Budapest
A Kitchen Budapestet (KiBu) 2007-ben hozta létre a Magyar Telekom Magyarország egyik első média laborjaként azzal a küldetéssel, hogy előmozdítsa a digitális készségek, DIY gyakorlatok és tudásmegosztás közösségi modelljének elterjedését a hazai színtéren. Alapítása óta a KiBu kutatói és fejlesztői bázisának köszönhetően nemzetközileg elismert innovációs laborrá fejlődött. 2017-ben a KiBu a T–Systems innovációs laborjává alakult. Feladata a külső innovációs kapacitások aktiválásával és bevonásával az iparági növekedés támogatása, amelyet a T–Systems üzleti és technológiai kihívásaira alkalmaz. A KiBu működésének három kiemelt területe a kutatás-fejlesztés (prototípus-készítés, tesztelés, szervíz design, UX/UI design), az oktatás (next generation ösztöndíj programok) és az iparági együttműködések (ipar 4.0).

Összeköt
A KiBu összekötő kapocsként működik különböző színterek, egyéni szereplők és platformok között: összehozza a vállalati igényeket a kreatív fejlesztéssel, az akadémiai oktatás elméleti irányultságát a maker kultúra eszközeivel, a tehetséges fiatalokat a szakmai támogatással, és a globális innovációt a lokálisan értelmezhető, mindennapi felhasználói élménnyel. A KiBu több mint egy évtizede a nemzetközi innovációs laborok világának aktív szereplője, és megalapozott kapcsolatokkal bír a technikai, mérnöki tudást és kreatív készségeket ötvöző helyi felsőoktatási intézményekkel is.

Létrehoz
A KiBu egy olyan hely, ahol kézzelfoghatóvá válnak a jó ötletek. A megvalósítás első lépése a kísérletezés: a rendszeresen szervezett 24 órás hackathonok vagy a pressure cooking session-ök során sikeresen tesztelik az új módszerek, elképzelések, tárgyak és szolgáltatások életképességét. A KiBu jól felszerelt műhelye a legkülönbözőbb projektek megvalósításának ad teret a 3D nyomtatástól kezdve, a nagy számítási kapacitást igénylő rendereken át, az AR/VR fejlesztésekhez szükséges gépparkig. Az elkészült prototípusokat a labor féléves eseményén, a Demo Day-en mutatja be a közönségnek és a befektetőknek.

Projektek 2016-17 (válogatás):

A KiBu munkáiról, eseményeiről további információt talál: a KiBu honlapjánFacebook oldalán és a KiBu instagrammot követve.