Multi-access videó szerkesztő rendszer kialakítása

innovacio_multiaccess_video_szerkeszto


A projekt célja, hogy egy prototípus alkalmazáson keresztül megmutassa, hogyan lehet nyílt forráskódú eszközök továbbfejlesztésével és integrációjával egy állókép, videó- és hanganyag kezelésére is képes média tartalomtárat létrehozni a fix- és mobilinternet felhasználók, valamint az IPTV előfizetők számára nyílt szolgáltatásként. A prototípus célja pedig az, hogy multi-access hozzáférést biztosítson több platformos környezetben. 

A rendszer kialakításával megvalósult a médiafájlok fájlrendszerben, a tartalomleíró adatok adatbázisban tárolása, a média fájlok alaptípusainak és a hozzátartozó leíróknak a meghatározása, kiegészítve a médiafájlok automatikus leírásával. Emellett a rendszer képes kezelni alapszintű központi szerkesztőségi munkafolyamatokat és széleskörű szerkesztési és konverziós lehetőségekkel rendelkezik. Az alkalmazás használata során új médiafájl típusok generálhatók programozás nélkül. 

A letölthető tartalmak böngészésére a rendszer több online platformot is kínál. A választható anyagok böngészhetők weboldalon vagy okostelefonon. A médiatárban elérhető anyagok számos formátumban tárolhatók, biztosítva minden megrendelőnek, hogy a készülékével a leginkább kompatibilis formátumú és felbontású tartalmat tekinthesse meg, majd pedig kapja kézhez. A tartalomtárban elérhető tartalmak karbantartása egy böngészőn keresztül elérhető felületen kényelmesen megoldható, a munkatársakhoz különböző jogosultságok és szerepkörök rendelhetők, biztosítva ezzel a rendszer biztonságos működését. 

A K+F projekt során az elért eredményeket egy tanulmányban foglaltuk össze. A K+F projekt eredményei elméleti okfejtéssel és a prototípus alkalmazáson keresztül gyakorlati tapasztalatokkal segítik a döntéshozást. A prototípus alkalmazás tartalomtár alapú megközelítése bemutatja a vállalati médiavagyon kezelésének hatékony módját, így egy technológiailag lehetséges és költséghatékony alternatívát vázol fel. A prototípus alkalmazás architektúráját a következő ábra szemlélteti.