Future Zone

Future Zone

A Future Zone olyan innovációs központ, amelyben a Cisco technológiára épülő rendszerekből üzleti ügyfeleinknek a lehető legjobban testre szabott megoldásokat alakíthatjuk ki illetve mutathatjuk be professzionális környezetben.

A virtualizáció, a kollaboráció, a fizikai és IT biztonság területein folyó, az üzleti ügyfeleket célzó innovációs tevékenységet képes összefogni és bemutathatóvá tenni az ügyfelek számára. A központ a működése során közvetlen együttműködési lehetőséget biztosít a Cisco fejlesztőmérnökeivel.

Az ügyfelek a Future Zone keretében professzionális, testre szabott bemutatókon ismerhetik meg a legújabb technikai megoldásokat, egyeztethetnek a szakemberekkel.

A projekt 2010. március 16. óta publikus.

A FutureZone technológia területei: kollaboráció (videokommunikáció, egységes kommunikáció, Digital Media Signage, fix-mobil konvergencia), virtualizáció (cloud computing, egységes datacenter hálózatok), fizikai és IT biztonság területei.
A célok: a Magyar Telekom, a Cisco és a KFKI fejlesztéssel foglalkozó szakemberei együttműködésének segítése, a helyszíni és virtuális (telepresence-en keresztül „közvetített” bemutatók tartása, a kialakított megoldások piacra jutásának segítése.

Aktualitás, újdonság

Elkészült a FutureZone helyiség, a szakemberek telepítették az eszközöket, jelenleg a bemutató scriptek kialakítása folyik. Már tesztelik a hagyományos videokonferencia rendszerek és a telepresence együttműködését, az Cisco Unified Communications megoldás video képességét, vagy a Cisco Unified Computing (adatközponti) megoldását.