Optimál Energiamenedzsment Rendszer

Optimál Energiamenedzsment Rendszer

Vállalati energiamenedzsment megoldás a Telekomtól

Az energiaárak növekedése, a csökkenő jövedelmezőség, valamint a szigorodó környezetvédelmi szabályozások arra késztetik a vállalkozásokat, hogy látványosan csökkentsék az energiafogyasztásukat.

Mit kell átgondolnia egy szervezet felelős vezetőjének?

  • Az energiafelhasználás tudatos tervezéséhez, beszerzéshez megfelelő és pontos információk kellenek.
  • Az energiafelhasználás folyamatos ellenőrzése és az azonnali beavatkozási lehetőség elengedhetetlen követelménye egy modern energiamenedzsment rendszernek.
  • Olyan megoldás kell, amely kommunikál a már meglévő mérőeszközökkel, integrálható a meglévő épületfelügyeleti, biztonsági rendszerekkel.
  • A rendszer még nem minden, stabil szolgáltatási háttérrel rendelkező partner kell.

 

A fentiek alapján a Magyar Telekom egy olyan komplex energiamenedzsment rendszert fejlesztett ki, amely a vállalkozást hozzásegíti az energiacélok pontos megtervezéséhez, és folyamatos kontroll melletti eléréséhez. Ezáltal könnyen optimalizálhatják az energiaköltségeket. Az így felszabaduló forrás a vállalkozások nyeresége.

Az Optimál Energiamenedzsment Rendszer egy igényesen kivitelezett, univerzális energiafelügyeleti rendszer, amelynek célja az áttekinthető energiafelhasználási folyamatok kialakítása, az energiahatékonyság növelése, megtakarítási potenciálok feltárása, ezáltal folyamatos, több lépcsőben történő ésszerű költségcsökkentés.

Kiemelkedő előnye, hogy mérőeszköz-független, gyakorlatilag a piacon elérhető bármely mérőhálózati eszköz integrálható hozzá. Képes továbbá csatlakozni már meglévő intelligens épületfelügyeleti, biztonsági, beléptető rendszerekhez.
A rendszer méri, összegyűjti és optimalizálja a fogyasztók adatait a legkisebb létesítményektől a több százezer mérést tartalmazó, nagykiterjedésű regionális vagy országos rendszerekig. A könnyedén továbbfejleszthető, egyedi igényekre szabható, támogatja az ügyfél specifikus célok elérését.

Az Optimál Energiamenedzsment Rendszerhez kapcsolódó szolgáltatás fontos eleme a folyamatos adatgyűjtés és szoftveres elemzés mellett a kimutatások elemzése, értékelése. Amennyiben Ön számára nem áll rendelkezésre energetikus szakértő munkatárs, forduljon bizalommal a Magyar Telekomhoz. Szakértőink készséggel segítenek Önnek a feladatok elvégzésében.

Az Optimál Energiamenedzsment Rendszerrel és szakértői szolgáltatással környezettudatosan, költség- és energiahatékony módon működtetheti vállalkozását.