VideoGate

innovacio_video_gate


A VideoGate szolgáltatás lényege, hogy az üzleti ügyfelek a belső kommunikációra használt videokonferencia rendszereit költséghatékony és biztonságos módon kinyithassák a nagyvilág felé, publikus elérési lehetőség biztosításával.

A Magyar Telekom számára a VideoGate szolgáltatás jelentősége a videokonferencia eszköz elterjesztésén túl abban rejlik, hogy jó hatással van a szélessávú IP (internet és IP Complex) rendszerek népszerűségének növekedésére is. 

A belső célra (vállalati hálózaton belül) használt videokonferencia megoldásokkal az ügyfél elérheti az üzleti partnereit, beszállítóit, illetve bárkit akinek szintén publikusan elérhető video megoldása van. Virtuális konferenciaszobát vehet igénybe saját beruházás nélkül. 

A projekt 2010 júniusától publikus, jelenleg pilot fázisban működik valódi ügyfelekkel.  

A VideoGate legfőbb lehetőségei: 

  • Biztonságos tűzfal átjárás biztosítása
  • Különböző platformok összekapcsolásának (IP-s és ISDN-es rendszerek, mobil terminálok, PC-kliensek, telepresence megoldások) biztosítása
  • Virtuális konferenciaszoba biztosítása
  • Elérési lehetőség publikus internet és IP Complex Plusz irányból
  • Nyilvánosan elérhető „videokonferencia-telefonkönyv” létrehozása

Aktualitás, újdonság

A VideoGate kereskedelmi szolgáltatás 2011 januárjában indul, ekkortól internetes elérés, virtuális konferenciaszoba és ISDN-es behívás lehetőségével, valamit elindul a nyilvános video telefonkönyv.