Innovatív üzleti koncepciókat faragunk a piacvezető pozícióért

Butyka Zsolt, Magyar Telekom termékfejlesztői chapter vezetője büszke rá, hogy munkája a társadalom széles rétegeire hatással van, és hisz abban, hogy a komfortzónából való kimozdulás segít magunk mögött hagyni a berögződéseket és teret adni a fejlődésnek. Nem áll meg – #NEMÁLLOKMEG –, ha fáradt, csak ha már minden feladatot kipipált.

Kép leírása: Butyka Zsolt

Butyka Zsolt

Mi a munkád lényege?

A termékfejlesztői chaptert vezetem, és a vezetői feladatokon túl az új termék és szolgáltatás koncepciók kidolgozásával telnek a hétköznapjaim.

A Telekom missziója, hogy minden ember életét jobbá, könnyebbé tegye a digitális technológia segítségével. Mi a te személyes küldetésed a munkádban?

#NEMÁLLOKMEG, amíg az ügyfeleink valós problémáira meg nem találom a számukra legmegfelelőbb, piacilag is életképes megoldásokat. #NEMÁLLOKMEG, ha fáradt vagyok, csak ha már elvégeztem minden feladatomat.

Mi a saját mottód?

Megosztásban az erő.

Mivel járulsz hozzá, hogy a világ egy jobb hely legyen?

Olyan termékkoncepciók kialakításával foglalkozunk, melyek a társadalom széles rétegeire hatással vannak, kiemelkedően a digitalizáció elterjedésének elősegítése terén.

Milyen egy tipikus munkanapod?

Minden napom a csapatommal való egyeztetéssel indul, utána pedig az aktuális prioritások mentén haladok a teendőimmel. Az agilis működési környezet biztosítja számunkra a kellő mértékű rugalmasságot és teszi lehetővé, hogy a legjobb tudásunk szerint végezzük el a munkát, térben és időben.

Milyen tulajdonságokkal és készségekkel kell rendelkezni annak, aki a területeden akar dolgozni?

Nálunk nélkülözhetetlen a folyamatos fejlesztői szemlélet, és a nyitottság az új ötletekre.

Hogyan fejlődsz a Telekomban?

Időszakos munkaköri váltásokkal lehetőségem volt több terület szakmai tevékenységét megismerni – munkavállalói és vezetői munkakörökben egyaránt –, illetve aktívan közreműködni azok fejlesztésében is. Az igazi növekedést a folyamatos fejlődés, tenni akarás, transzparencia, szakmai kompetenciák elismerése és egy támogató munkahelyi légkör biztosítja. A vállalatban zajló agilis transzformáció a mindennapi munkavégzésünket teljesen felforgatta, egy ilyen módszertani váltás segít kimozdulni a komfortzónánkból: elengedni a berögződéseket, az új szemlélettel pedig teret adni a fejlődésnek.

Miért vagy büszke arra, hogy a Telekomban dolgozol?

A Telekom ma egy olyan munkahelynek számít, ahol lehetőségünk van megmutatni, mire is vagyunk képesek valójában. Személy szerint arra vagyok leginkább büszke, hogy az új ötletekből olyan innovatív üzleti koncepciókat faragunk, amikkel meg tudjuk erősíteni a Telekom piacvezető szerepét.

Mi a különleges a Telekom kultúrában?

A vállalat egy komoly szervezeti és kultúra változáson megy át jelenleg is. Izgalmas utazás ez és nagyon tetszik az irány.

Mivel mutatod meg a világnak, hogy a magenta család tagja vagy?

A magenta sportcipőm, amit minden közreműködő kolléga kapott az előző éves teljesítményünk elismeréseként.

Tippek és trükkök: Így jelentkezz hozzánk állásra

Informálni és inspirálni szeretnénk téged, hogy az álláskeresés ne egy bosszantó és magányos időtöltés legyen.

Elolvasom

Elolvasom a többi cikket is