Megoldásokat keresek a jövő kihívásaira

Szabadidejében sportol, olvas, főként az IT és az üzleti intelligencia irodalmát tanulmányozza Dinnyés Dávid, a Magyar Telekom Informatikai Igazgatóságának üzleti szakértője és elemzője. Számára a magenta lét a maximális ügyfélelégedettségben és a folyékony szappanadagolóban testesül meg. Elhivatott abban, hogy hidat képezzen az üzleti és a technológiai területek között. Addig nem áll meg – #NEMÁLLOKMEG –, amíg az ügyfél nem lesz minden szempontból elégedett.

Kép leírása: Dinnyés Dávid

Dinnyés Dávid

Mi a munkád lényege

A csapat, amelyben dolgozom, adatalapú informatikai megoldásokat fejleszt és üzemeltet a HR-, pénzügyi- és marketing területek számára.
Üzleti szakértőként és elemzőként a fő feladatom kapcsolattartás az ügyfelekkel, felmérni és beazonosítani az ügyféligényeket, majd lefordítani azokat az IT-megoldások nyelvére. Célom, hogy az általunk megvalósított termékek teljesen tükrözzék azokat az igényeket, amelyet a megrendelő felénk közvetített.

A Telekom missziója, hogy minden ember életét jobbá, könnyebbé tegye a digitális technológia segítségével. Mi a te személyes küldetésed a munkádban?

#NEMÁLLOKMEG, amíg azt nem látom, hogy az ügyfél minden szempontból elégedett.

Mi a személyes mottód?

Áthidalni az üzleti és a műszaki területek közötti távolságot, a megrendelőkkel közösen értéket teremteni és választ adni a jövő kihívásaira, ezzel is hozzájárulva a Magyar Telekom stratégiai céljainak megvalósulásához.

Mivel járulsz hozzá, hogy a világ egy jobb hely lehessen?

A csapatunk által fejlesztett és üzemeltetett IT megoldások támogatják a megrendelő területeket a mindennapi tevékenységeikben, elsősorban a tervezési- és az elemzési funkcióikban.
Hiszünk benne, hogy ezen megoldások segítségével kollégáink még pontosabban tudnak tervezni, ilyen formán is hozzájárulva a Telekom hatékonyabb működéséhez, ezáltal a vállalat is hatékonyabban tudja biztosítani mindenki számára a digitalizáció előnyeit.

Mi jelenti a szabadságot az életedben?

Szabadidőmben sportolni és olvasni szeretek elsősorban, az IT területtel és az üzleti intelligenciával kapcsolatos szakirodalmat, cikkeket.

Milyen tulajdonságokkal és készségekkel kell rendelkeznie annak, aki a területeden szeretne elhelyezkedni?

A teljesség igénye nélkül a következők jutnak eszembe: kreativitás, empátia, szorgalom, diplomáciai érzék, csapatmunkára való képesség, jó kommunikációs és analitikai készség, projektmenedzsment és vezetői tapasztalat, illetve rendszerszemléletű megközelítés.

Hogyan fejlődsz a Telekomban?

2011-ben egy gyakornoki program keretében mérnök gyakornokként csatlakoztam a Magyar Telekom csapatához.
A programot követően főállásban folytathattam a vállalatnál. Egyre nagyobb felelősséggel és komplexitással járó pozíciókban kaptam lehetőséget a bizonyításra, hazai és nemzetközi környezetben egyaránt.
Hatalmas büszkeség számomra, hogy 2015-ben a Top 15%, 2019-ben pedig a Top 2% munkavállalók közé választottak be. A kiválasztás alapján 2019-ben lehetőséget kaptam, hogy vezetői kategóriában részt vegyek a vállalat tehetséggondozó programjában.

Mi a különleges a Telekom kultúrában? Miért vagy büszke arra, hogy a Telekomban dolgozol?

Magyarország vezető infokommunikációs vállalatánál egy csapatként dolgozunk, akárcsak egy nagy család, ahol a megoldandó helyzetek során mindenki számíthat a másikra.
Ez a légkör is támogatja azon törekvésünket, hogy a lehető legtöbb ember számára tegyük elérhetővé a digitalizáció által biztosított lehetőségeket.

Milyen magenta színű tárgyat tartasz az otthonodban?

Egy folyékonyszappan-adagolót.

Tippek és trükkök: Így jelentkezz hozzánk állásra

Informálni és inspirálni szeretnénk téged, hogy az álláskeresés ne egy bosszantó és magányos időtöltés legyen.

Elolvasom

Elolvasom a többi cikket is