Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Magenta cipőben az európai csúcsokon

Magyar Zsófia a hétköznapokban mások munkáját könnyíti meg digitális megoldásaival a Magyar Telekom product ownereként, szabadidejében pedig egy igazi felfedező, aki nyelvet tanul és magenta cipőjében bejárta már Európa hegységeit. Hisz a gondolat és a tudás szabadságában, az egyenlőségben, a fejlődésben és leginkább abban, hogy ha jól végzi a munkáját, azzal nem csak saját, de kollégái kreatív energiáit is képes felszabadítani. A #NEMÁLLOKMEG számára azt jelenti, hogy mindent megtesz azért, hogy csapata fejlődhessen a digitalizáció területén.

Mi a munkád lényege?

Product ownerként dolgozom a Telekom budapesti székházának belső digitalizációs támogatási központjában. Azon belső digitalizációs eszközök szoftverfejlesztésével foglalkozom, amelyeket minden nap használnak a munkatársaink. Ha le akarnám egyszerűsíteni, azt mondanám, hogy olyan programokat fejlesztünk ki, amelyek segítik és meggyorsítják a munkafolyamatokat. Így a kollégáimnak több idejük marad azokra a feladatokra, amelyek igazán érdekesek a számukra.

A Telekom missziója, hogy minden ember életét jobbá, könnyebbé tegye a digitális technológia segítségével. Mi a te személyes küldetésed a munkádban?

#NEMÁLLOKMEG, amíg minden tőlem telhetőt meg nem teszek azért, hogy a csapatom – és a csapatomon keresztül a vállalat – fejlődhessen a digitalizáció területén. A mi munkánk azt eredményezi, hogy a kollégáinknak nem kell ismétlődő feladatokon stresszelni magukat. Ettől jobb a közérzetük, és reményeim szerint elégedettebbek lesznek a munkájukkal.

Mi a saját mottód?

Úgy végezd a munkád, hogy büszke lehess rá!

Mivel járulsz hozzá, hogy a világ egy jobb hely legyen?

Az automatizálás lehetővé teszi, hogy olyasmivel foglalkozzunk, ami igazán számít. Ha a munkámmal hozzá tudok járulni, ahhoz hogy a kollégáknak csak egy órája felszabaduljon a munkaidejükből az automatizált folyamatoknak köszönhetően, és ezt az időt kreatív gondolkodásra fordíthatja, az már komoly előrelépés.

Milyen tulajdonságokkal és készségekkel kell rendelkezni annak, aki a területeden akar dolgozni?

Ez a szakma nagyon érdekes, és tele van kihívásokkal. A legfontosabb, hogy a product ownernek képesnek kell lennie összehangolni az ügyfél és a fejlesztő csapat igényeit és kéréseit.  Ezen felül a jó product owner könnyen alkalmazkodik a változásokhoz, képes meghallgatni a többieket, hatékonyan kommunikál és tárgyal, és mindenek előtt ért a szakterülethez.

Hogyan fejlődsz a Telekomban?

Szerencsésnek tartom magam, mert egy nagy tudású fejlesztőcsapat vesz körül: kollégáim nyíltan megosztják a tudásukat, így minden nap tanulok tőlük. Ugyanakkor a Telekom képzési lehetőségek széles skáláját kínálja, rendszeresen járok például megbeszélésekre, workshopokra a cégen belül és kívül is. Emellett pedig a munkahelyem az olyan ambícióimnak is teret enged, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a munkámhoz, de nekem mégis fontosak, jelenleg például németül tanulok. Nagyon hálás vagyok ezekért a lehetőségekért.

Miért vagy büszke arra, hogy a Telekomban dolgozol?

A Telekom az egyenlőség kultúráját képviseli, és hogy vállaljuk fel a sokszínűségünket. Örülök, hogy olyan vállalatnál dolgozom, amelyik hasonló értékeket képvisel, mint amelyekben én is hiszek.

Mi a különleges a Telekom kultúrában?

A Telekom hisz benne, hogy a munkavállalók szellemi szabadságának megteremtése sikerre vezet. És ez valóban így van.

Mivel mutatod meg a világnak, hogy a magenta család tagja vagy?

Büszkén mutogatom a magenta cipőmet, amiben bejárom Európa hegyeit 😉.

Tippek és trükkök: Így jelentkezz hozzánk állásra

Informálni és inspirálni szeretnénk téged, hogy az álláskeresés ne egy bosszantó és magányos időtöltés legyen.

Elolvasom

Elolvasom a többi cikket is