Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Gyakran ismételt kérdések

1. Néhány segítő információ

A pályázói adatbázisba sikeres regisztráció után tudja adatait megadni, feltölteni.
A sikeres regisztráció azért is fontos, hogy Önnek működőképes e-mail címe legyen az adatai között.

Az adatokat azért kell az általunk megadott struktúrában rögzíteni, mert csak ebben a formában tudjuk ellenőrizni ill. keresni a kiírási feltételeknek történő megfelelést.

Minden felületen összetartozó adatokat kell beírni (pl. iskolai végzettség esetén: végzettség időpontja, helyszíne, iskola fajtája stb..), majd mentés után a felület kiürül, lehetőséget adva egy újabb végzettség rögzítéséhez.

Miután minden felületet kitöltött, Ön újra egészében megtekintheti a beírt adatokat, az esetleges hiányosságok esetén visszaléphet, ha kívánja kiegészítéseket tehet.

Ügyeljen arra, hogy ha hirdetésre jelentkezik, akkor a Regisztráció és az Önéletrajz feltöltés után (melynek aktív státuszúnak kell lennie), a hirdetési felület Jelentkezés gombjával kapcsolódhat a pályáztatáshoz.

Oldal tetejére

2. Érdemes-e hírlevelet kérnem?

Ha Ön valóban érdeklődik a Magyar Telekom iránt, akkor igen, mert ha figyelemmel kíséri a hírlevél információit, sokkal hamarabb jelezheti szándékát azok iránt a pozíciók iránt, amelyek valóban felkeltik az érdeklődését. A hírlevelet azon pozícióink esetén küldjük meg Önnek, amelyet a felkínált kategóriákból kiválasztott. Ha arra kíváncsi, hogy milyen gyakorisággal, milyen típusú pozíciókra keresünk, választhatja az összes kategóriát is. Lehet, hogy a nem Önnek szóló ajánlatokról eszébe jut egy kedves ismerőse, akinek tovább ajánlhatja.
Hogyan lehet lemondani a hírlevelet? Minden kiküldött hírlevélben található egy link, mellyel ez könnyedén megtehető. Hogyan lehet újra kérni a hírlevelet? A rendszerben mindenki csak saját maga tudja adatait módosítani, ezért belépés után a Saját adatok feltöltése/módosítása menüpont alatt a Személyes adatok részben pipát kell tenni a Hírlevél mellé.

Oldal tetejére

3. Mit jelent az aktív és inaktív státusz?

Minden alkalommal, mielőtt elhagyja a felületet, fontos, hogy ellenőrizze, hogy státuszát a kívánt állapotban hagyta-e. (Utolsó oldalon, ahol összességében elovashatja, ellenőrizheti önéletrajzát, egy pipa segítségével aktiválhat.)
Aktív státuszt kell választania akkor, ha szeretné, hogy az üres pozícióinkra kereső szakemberek rátalálhassanak az Ön regisztrációjára és önéletrajzára.
Akkor is aktív státuszban kell lennie, ha jelentkezni kíván egy éppen meghirdetett állásra.
Válassza az inaktív státuszt akkor, ha nem szeretné, hogy aktuális álláskínálattal keressék szakembereink.

Oldal tetejére

4. Mikor érdemes törölni?

Törölni akkor érdemes, ha Ön úgy dönt, hogy a későbbiek során egyáltalán nem szeretne a Telekom Csoport álláskereséseire odafigyelni. Ez esetben az összes korábban betöltött adata törlődik a rendszerből.
Amennyiben nem ezt szeretné, válassza az inaktív státuszt, hiszen ebben az esetben nem vész kárba korábbi adatrögzítése, az idő múlásával adataiban bekövetkező változásokat pedig később is bármikor hozzáírhatja.

Oldal tetejére

5. Hol lehet a gyakornoki programra jelentkezni?

Aktuális gyakornoki pozícióinkat ezen a linken éred el.

Oldal tetejére

6. Hogyan tudom aktiválni az Önök által inaktívra állított önéletrajzomat?

Az, hogy inaktív státuszban van az önéletrajza azt feltételezi, hogy már regisztrált pályázónk. Ebben az esetben szüksége van az Azonosítójára és Jelszavára a belépéshez. Ha jelszavát elfelejtette, az Elfelejtett jelszóra lépve, az Azonosító megadása után a rendszer automatikusan elküldi Önnek jelszavát, az adatai közt tárolt e-mail címére. Ha a tárolt e-mail cím nem létezik, akkor sajnos a rendszer nem tud Önnek segíteni. (Ha ez mégis előfordulna, az Itt tehet fel új kérdést menüponton keresztül tud segítséget kérni, de ebben az esetben adjon meg nevet, e-mail címet, és telefonszámot, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot.)
Aktiválni (inaktiválni) a rendszerben -korábban feltöltött adatok esetén- a belépést követően (a rendszer névszerint köszönti Önt) az alábbi módon tud:
1. A baloldali menüsorban (szürke alapon) válassza a Saját adatok feltöltése/módosítása sort.
2. Ennek eredményeként lenyílik egy újabb menüsor, melyek mögött megtalálhatja tételesen korábban betöltött adatait. (Ezek ellenőrizhetők, szükség esetén módosíthatók, bővíthetők.)
3. Alulról a második sorban találja az 'Aktiválás' menüsort. Ha ezt választja, mögötte összefűzve láthatja adatbankunkba töltött adatait, majd az oldal aljára gördülve a 'Motivációs levél' szerkesztési lehetősége fölött az 'Aktiválás' egységet. A program kiírja, hogy mi a jelenlegi állapota, ehhez képest tudja az 'Önéletrajz aktív' sorban a pipát kitenni, vagy elvenni. Módosítást követően feltétlenül mentsen!

Oldal tetejére

7. Mit tegyek, ha regisztráltam, és nem kapok jelszót?

Sajnos gyakori hiba, hogy a regisztráció során a pályázók elgépelik az e-mail címüket. Ebben az esetben a rendszer által kiküldött jelszó visszajön, a címzett ismeretlen kézbesítéssel. Azokat a regisztrációkat, melyeket nem követ 2 órán belül adatfeltöltés, az adatbázis törli, így ezen idő elteltével érdemes újra próbálkozni, és a mail címet nagyon figyelmesen kitölteni.

Oldal tetejére

8. Hogyan lehet itt kérdést feltenni?

Pontosan úgy, ahogy a kérdező tette: megnyomja a lap tetején az "Itt tehet fel új kérdést" piros feliratot, amely egy szövegdobozt kínál, és felteheti kérdését. Amennyiben személyes választ vár, és kérdése nem olyan természetű, melyből mások is tanulnak, akkor írja meg kérdése mellett elérhetőségét (e-mail, telefonszám), melyen igyekszünk minél előbb válaszolni.

Oldal tetejére

9. Hol kell módosítani, kiegészíteni önéletrajzi adataimat?

Ha már korábban rögzített adatokat, és szeretné kiegészíteni, akkor lépjen be a rendszerbe (Azonosító; Jelszó segítségével), majd kattintson a Jelentkezés adatbankunkba menüsorra. Itt találja korábban rögzített adatait.

Oldal tetejére

10. Hogyan tudom meglevő önéletrajzomat feltölteni az Önök adatbankjába?

A Jelentkezés adatbankunkba menüsor mögött minden információt megtalál. Az adatbázisban való megjeleníthetőség miatt szükséges, hogy kövesse az általunk megadott adatstruktúra kitöltését. Emellett adunk lehetőséget "Egyedi önéletrajz" készítésére, ami meglévő önéletrajz esetén másolással (CtrlC - CtrlV) egyszerűen kivitelezhető.

Oldal tetejére

11. Hogyan lehet a jelszót megváltoztatni?

Amikor a sikeres regisztráció után megkapja jelszavát, elérhetővé válik az a felület, ahol adatait rögzítheti, karbantarthatja. A "Személyes adatok"-on belül a "WEB-es adatok" részben lehetséges a rendszer által kiadott jelszó módosítása. A karakterek helyett csak pöttyöket lát, de ezek átírásával, illetve a "Jelszó mégegyszer" helyre újra beírva, a lap alján a "Tovább" gomb megnyomásával módosul.

Oldal tetejére

12. Mit tegyek, ha nem szeretnék az adatbankban elérhető lenni, de pályázni szeretnék?

Az alábbi lehetőséggel Ön lényegesen gyorsabban rögzítheti szükséges adatait, és pályázói szándékát. Ebben az esetben kizárólag az Ön által szerkesztett Önéletrajz lehet kiindulópont a pályázatok összehasonlításakor.

 • Regisztráljon! – lehetőleg akkor, amikor van ideje az adatrögzítést folytatni, és lehetőleg pontosan, mert ha hibás e-mail címet ír, a rendszer nem tudja kiküldeni jelszavát.
 • Választott azonosítójával és a rendszer által küldött jelszóval lépjen be!
  • A Saját adatok feltöltése/módosítása menüpont alatt induljon el. A Személyes adatok feltöltése az elérhetőség miatt fontos. (2 perc)
  • Kérem, rögzítsen egy –legmagasabb– Iskolai végzettséget (3 perc).
  • Jelölje meg az Ön által pályázni kívánt pozíciónak megfelelő Tevékenységi területet, és válassza ki a Földrajzi orientációnál a pályázni kívánt pozíció helyszínét. (1 perc)
  • Az Egyedi önéletrajz felületen a korábban elkészített önéletrajzát (kép nélkül) helyezheti el másolással (CtrlC – CtrlV), ill. képet csatolhat a Tallózó segítségével. (2 perc)
  • Az Aktiválás menüpontra lépve megtekintheti az adatbankban rögzített összes adatot, ellenőrizheti annak helyességét, és a pipa behelyezésével aktiválhatja önéletrajzát, mely szükséges a pozícióra történő jelentkezéshez.
 • Aktív státuszú önéletrajzával (legyen bejelentkezett állapotban), lépjen be az Ön által kiválasztott pozíció hirdetési felületére, és az oldal alján található Jelentkezés gombon keresztül:
  • Néhány a pozícióval összefüggő szempontnak megfelelően kell minősítenie magát. (1 perc)
  • Majd egy szerkeszthető szövegfelületet kap motivációs levelének elkészítéséhez. Amennyiben ezt is korábban elkészítette már, nyugodtan másolja be (CtrlC – CtrlV ). (1 perc)

Sikeres pályázást!

A rendszeren keresztül történő jelentkezéssel megkönnyíti kiválasztást végző szakembereink munkáját, ugyanakkor pontosabb ügyfélkezelésre, tájékoztatásra számíthat. Megértését köszönjük!

Oldal tetejére

13. A vidéki állásokról a helyi Vezetőnél kérhetek információt, vagy azok is felkerülnek honlapjukra?

Természetesen a vidéken betölthető álláslehetőségeink is megjelennek itt a honlapon.

Oldal tetejére

14. Milyen tevékenységeket végeznek a gyakornokok?

A program során végzett tevékenységekről a gyakornok és a fogadó terület egyeztetnek. Többnyire olyan,jól körülhatárolható, projektszerű tevékenységekbe vonják be a gyakornokokat, amelyek lehetőséget adnak a szakmai fejlődésre, és elvégzésük segítséget jelent a fogadó területnek is. Mentorrendszerünk révén a gyakornokok beilleszkedését, munkáját és szakmai fejlődését minden esetben mentor segíti.

Oldal tetejére

15. El tudom-e fogadtatni a Telekom – T-Systems Gyakornoki Programot kötelező szakmai gyakorlatként a felsőoktatási intézményben, ahol tanulok?

Igen, azonban a szakmai gyakorlat leigazolására, illetve az együttműködési megállapodás megkötésére csak a munkaszerződésben megnevezett iskolaszövetkezet jogosult. Ha szükséges, a szervezet ezen kívül egy olyan igazolást tud kiállítani, amelyben megerősíti, hogy az adott gyakornok valóban a Magyar Telekomnál/T-Systems Magyarországnál végezte gyakorlatát. Ebben az igazolásban ki lehet térni a feladatok részletezésére is, ezt a szervezet a vezető aláírásával hitelesítheti.

Oldal tetejére

16. A gyakornoki programra jelentkezhet első féléves egyetemi hallgató is?

Természetesen jelentkezhet, azonban a kiválasztási szempontoknál a nagyobb szakmai tapasztalat jelent előnyt, így a magasabb éves hallgatók nagyobb eséllyel kerülhetnek be a programba.

Oldal tetejére

17. Levelező tagozatos hallgatóként jelentkezhetek a gyakornoki programba?

Nem, kizárólag aktív nappali tagozatos, illetve 25. életévet be nem töltött passzív nappali tagozatos hallgatók jogosultak a programba való felvételre.

Oldal tetejére