Sajtóközlemények

A Matáv400 új üzenetkezelő szolgáltatás bevezetése

Budapest, 1997. november 10.

Részvénytársaságunk - az igényeket felismerve - kifejlesztette a Matáv400 értéknövelt szolgáltatást, amelynek kereskedelmi értékesítését 1997. november 10-étől megkezdi. Ezzel tovább bővül üzleti kommunikációs szolgáltatásainak kínálata.

A MATÁV400 üzenetkezelő rendszer a korszerű információgyűjtést, feldolgozást és továbbítást jelenti az ügyfelek számára. A telefon sebességével rendelkezik anélkül, hogy egyidőben megkövetelné mindkét partner jelenlétét. A MATÁV400 az egyéni előfizetőknek levelező szolgáltatást, a vállalati levelező rendszerek számára pedig üzenettovábbító szolgáltatást kínál. A MATÁV400-zal a világon mindenütt alkalmazott nemzetközi X.400 szabvány előnyei aknázhatók ki.

Az új szolgáltatás kitűnő megoldás arra az esetre, ha egy cég kommunikációs folyamatai számára gyors, biztonságos és olcsó átvitelt kíván biztosítani. A MATÁV400 és a rEDInet egyaránt használható elektronikus levélüzenetek továbbítására. Általában az EDI számítógépek közötti üzleti tranzakciók támogatására szolgál, nemzetközi okmánycsere szabványa, az EDIFACT világszerte ismert és használatos.

Az elektronikus levelezés személyek közötti számítógéppel támogatott üzleti kommunikációt biztosít, ez az új szolgáltatásban az X.400 szabvány szerint valósul meg. Hangot, képet, szöveget, adatot és ábrát is lehet egyszerre a megfelelő helyekre, akár több címzett X.400 szabványnak megfelelő üzenettárába, Internet üzenettárába vagy faxgépére továbbítani.

Telefonvonal és modem, ISDN vagy X.25 csatlakozás segítségével lehet az üzenetet elhelyezni az üzenettárba - onnan már a Matáv400 intézi a továbbítást és a kézbesítést. Az új szolgáltatás előfizetői számára az infomációcsere folyamatosan biztosított, mert munkatársaik, üzletfeleik és ügyfeleik a rendszeren keresztül bármikor elérhetik őket. A felhasználó számára alkalmas időpontban hívhatók le az üzenettárba érkezett üzenetek.

Az új szolgáltatás univerzális kulcs egyéni alkalmazásokhoz is. Ez az elektronikus kommunikációs szolgáltatás megfelelő megoldást nyújt minden lehetséges folyamathoz az államigazgatásban, az iparban, a kereskedelemben és a szolgáltatásban. A MATÁV400 egyrészt lehetővé teszi az egyes ágazatok sajátos megoldásainak megvalósítását, másrészt a nemzetközi X.400 szabvány segítségével mindenfajta kommunikációs platformot támogat. A MATÁV400 számára a terjedelmes küldemények sem jelentenek nehézséget, emellett ideális eszköz a nemzetközi üzenettovábbításra, mivel az üzeneteket időeltolással is el lehet küldeni, áthidalva az időzónákat. Segítségével a tengerentúli partnereket is a szokásos hivatali idejükben lehet elérni.

A MATÁV400 alkalmazza a nemzetközileg szabványosított átviteli protokollokat és az üzleti terület adatformátumait. Az új szolgáltatás segítségével az előfizető világszerte több mint 10 millió címzettel tud kommunikálni. A MATÁV400 a globális világhálózat része, olyan dinamikus rendszer, amely mindig a legújabb kulcstechnológiákkal bővül.