Sajtóközlemények

Az egyéni és üzleti díjak csökkentése

Budapest, 1997. október 15.

A MATÁV 1997. október 15-étől éves átlagban 30 százalékkal csökkenti az egyéni és üzleti belépési díjakat. Ennek részeként az egyéni belépési díjak 10 százalékkal,az üzleti belépési díjak 33 százalékkal lesznek alacsonyabbak az 1997. január 1-jeihez képest. Az üzleti fővonal áfa nélküli ára 90 ezer forint helyett 60 ezer, az egyéni fővonal áfa nélküli ára 30 ezer forint helyett 27 ezer lesz. A vállalat üzletpolitikájának része az is, hogy fokozatosan csökkenti a különbséget az egyéni és az üzleti belépési díjak között.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Matáv és az egész magyar távközlés fejlődése, hiszen a Matáv szolgáltatási területén megszűnt a várólista, s kínálati piac jött létre a szolgáltatásban. Ennek jótékony hatása érvényesül a belépési díj és a telefonszolgáltatás árában is. A telefonvonal hiánycikkből árucikké válik. A vonalakkal együtt távközlési szolgáltatásaink is mindenkinek elérhetővé válnak. Ma, a XX. század végén nemcsak a munkahelyeken, de az otthonokban is egyre inkább elterjed a második vonal, amin keresztül az Internetet használják, az elektronikus levelezést bonyolítják, vagy akár a civil életben is tért hódító faxgépet üzemeltetik. A MATÁV az újabb csökkentéssel azt szeretné elérni, hogy a jövőben az egyéni és üzleti előfizetői növeljék vonalaik számát.

A MATÁV október 15. és november 30. között első alkalommal indít az egész szolgáltatási területére kiterjedő kedvezményes akciót, amellyel elő kívánja segíteni a mindennapi kapcsolattartáshoz és az üzleti sikerhez nélkülözhetetlen telefonvonalak gyarapodását. Aki ebben az időszakban nyújtja be megrendelését, további engedményt kap az egyéni és üzleti belépési díjból. A kedvezményes díj egyszeri befizetés esetén egyéni fővonalnál áfa nélkül 21 ezer forint, üzleti fővonalnál áfa nélkül 50 ezer forint. Arra is van lehetőség, hogy 12 havi törlesztéssel térítse meg a belépési díjat.